Haberler

Adana Aski İş Güvenliğinde Öncü

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, iş kazalarını en asgari düzeye indirmek amacıyla hazırlanan yeni İş Kanunu yürürlüğe girmeden "İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi"ni oluşturarak faaliyetlerine başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, iş kazalarını en asgari düzeye indirmek amacıyla hazırlanan yeni İş Kanunu yürürlüğe girmeden "İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi"ni oluşturarak faaliyetlerine başladı.

ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ile İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi sorumlusu iş güvenliği uzmanı Mustafa Akpınar'dan bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yeni yasayla kurulması zorunlu hale gelecek 'İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi'ni 2011 yılında oluşturan ASKİ yetkililerini kutladı.

Tam donanımlı ekipman ve ekibe sahip iş güvenliği biriminin 2011 yılında kurulduğunu söyleyen iş güvenliği uzmanı Mustafa Akpınar, Başkan Vekili Aldırmaz'a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda, işçilere sadece kişisel koruyucular verip sahaya göndermediklerini bildiren Mustafa Akpınar, "Daha önce dünyada böyle bir algı vardı. Günümüzde bu algı değişti. Şimdi iş güvenliği uzmanları tarafından bir birim kurularak işçilerin çalışma ortamları ve çalışma koşulları güvenli hale getiriliyor" dedi.

KANUNDAN 1 YIL ÖNDE

Yeni İş Kanunu çıkmadan ASKİ olarak birimi geçen yıl oluşturduklarını ifade eden Akpınar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bilindiği üzere yeni yasayla bu birimlerin kurulması zorunlu hale gelecek. Ancak biz yasa hazırlık aşamasındayken birimi oluşturduk ve faaliyetlere başladık. 1 yıldır Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ve Özel Güvenlik hizmetleri birimlerinde; risk analizleri, tehlikeli riskleri önleyici faaliyetler, acil eylem planları, İGS eğitimleri, ilk yardım eğitimleri, çalışma ortamlarının gözetimleri, KKD kullanımı ile test ve ölçüm gibi hizmetleri yürütmekteyiz. Bir yılda 21 seansta

504 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Ayrıca, iş yeri hekimliğince de 404 personelin periyodik sağlık muayenesi yapıldı."

Bu uygulamada hedeflerinin sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı oluşturmak olduğunu vurgulayan iş güvenliği uzmanı Mustafa Akpınar, "Kurduğumuz birimle işçilerimize sağlıklı ve güvenli çalışma ortamını hazırlıyoruz. ASKİ olarak işe başlamadan önce çalışma yapılacak alanda cihazlarla ölçümler yapıyoruz. Elde edilen verilere göre, işçilerimiz gerekli ekipmanla çalışmaya başlıyor. Bu yöntemle yaptığımız bilimsel çalışma neticesinde 8 ayda herhangi bir iş kazası meydana gelmedi" şeklinde konuştu.

Akpınar; 1 revir, 1 eğitim salonu, 1 ambulans ile üstün teknolojik cihazlara sahip 'İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi'nde 1 iş güvenliği müdürü, 1 iş yeri hekimi, 2 iş güvenliği uzmanı, 1 hemşirenin tam gün görev yaptığını sözlerine ekledi.

ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ile İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Sorumlusu Mustafa Akpınar'ı çalışmalarından dolayı kutlayan Başkan Vekili Aldırmaz, "ASKİ her zaman bir adım önde yürümektedir. İş Kanunu daha yürürlüğe girmeden işçilerimiz için hayati önem taşıyan birimi faaliyete geçirip iş kazasını sıfıra indirdiler. Kendilerini yürekten kutluyorum. İnşallah bundan sonra da hiçbir kaza yaşanmaz" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akpınar Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title