Haberler

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na Kenan İpek Getirildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Adli Yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklaması koltuk devirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Adli Yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklaması koltuk devirdi. Açıklamaya muhalefet şerhi koyan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem görevinden alındı. Erdem'den boşalan koltuğa Kenan İpek getirildi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'ndaki kritik değişiklik Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın göreve gelmesinin ardından ilk değişiklik müsteşarlık koltuğunda oldu. 21 Kasım 2011 tarihinde Bakanlığın Müsteşarı olan Birol Erdem'in yerine Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Kenan İpek atandı. Kenan İpek'ten boşalan koltuğa ise eski müsteşar Birol Erdem atandı.

2003-2008 yılları arasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunan İpek, 2008 yılında Yüksek Müşavirlik kadrosuna atanmıştı.

-ERDEM YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNİ ANAYASA'YA UYGUN BULMUŞTU-

Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun doğal üyesi olarak görev yapıyor. Müsteşarın Adalet Bakanlığı'ndaki görevler ise şöyle:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, İş Yurtları Kurumu Üst Kurulu Başkanlığı, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, Eğitim Kurulu Başkanlığı, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu , Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu, İnsan Hakları Üst Kurulu, Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu, Yüksek İdari Kurulu, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Terörle Mücadele Üst Kurulu, Başbakanlık Kriz Yönetim Kurulu, Yeniden Yapılanma Kurulu Başkanlığı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri Danışma Kurulu Başkanlığı, UYAP Koordinasyon Kurulu Başkanlığı."

Görevden alınan Erdem, HSYK'nın Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğine ilişkin açıklamasına muhalefet şerhi koymuştu. Erdem, karşıoy yazısında yönetmelik değişikliğinin Anayasa'ya uygun olduğunu savunmuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title