Haberler

ABD ile Türkiye Anlaştı, IŞİD Hedefleri İncirlik'ten Vurulacak

Güncelleme:

ABD ile Türkiye IŞİD'e yapılacak operasyonlar sırasında insansız hava araçlarının İncirlik Üssü'nü kullanarak havalanması noktasında anlaşmaya vardı.

ABD ile Türkiye, bomba taşıyan insansız hava araçlarının (İHA) İncirlik Üssü'nden havalanarak, IŞİD hedeflerini vurması konusunda anlaştı

Silahlı İHA'ların, 3 hafta içinde göreve başlaması planlandı. ABD jetlerinin İncirlik'e konuşlandırılması da gündemde.

KRİTİK TEMASLAR OLACAK

Geçen hafta Merkezi Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Orgeneral Lloyd Austin'i ağırlayan başkent, bu kez ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi emekli General John Allen'ı konuk ediyor. Allen'a, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk eşlik ediyor. Allen ile McGruk Ankara'da bugün temaslarda bulunacak.

IŞİD HEDEFLERİNİ VURACAK

IŞİD'e yönelik operasyonlarını Basra Körfezi'ndeki uçak gemilerinden kalkan savaş uçaklarıyla yürüten ABD, Musul operasyonundan kısa sürede ve etkili sonuç alabilmek için İncirlik Üssü'nü devreye sokmak istiyor. İncirlik, özellikle silahlı insansız hava araçlarının devreye girebilmesi bakımından büyük önem taşıyor. İlk aşamada, 2 adet Reaper'ın 3 hafta içinde İncirlik'e konuşlandırılması konusunda mutabakat sağlandı. İncirlik'in ABD jetlerine açılması konusunun da müzakereye açık olduğu öğrenildi.

GÜDÜMLÜ BOMBALAR TAŞIYOR

ABD, İncirlik Üssü'nde yaklaşık 3.5 yıldır 4 adet Predator tipi insansız hava aracı bulunduruyordu. Silah taşımayan Predator, üzerindeki kamera ile istihbarat topluyor. Predator'ın silahlı versiyonu olan Reaper ise üzerinde 4 adet Hellfire füzesi ile 2 adet 500 librelik laser güdümlü bomba taşıyor. Reaper ile birlikte 15 ABD'li askeri teknik personel de İncirlik'e gelecek. ABD yetkilileriyle, Şanlıurfa'nın Hirfanlı İlçesi'nde eğitilecek Suriyeli muhaliflerin belirlenmesi konusunda da görüşmeler devam ediyor.

REAPER (MQ-9) KİMLİK KARTI

Mürettebat: Yerde 2 kontrolör

Boy: 11 metre

Kanat açıklığı: 20 metre

Yükseklik: 3.81 metre

Boş ağırlık: 2.223 kg

Azami kalkış ağırlığı: 4.760 kg

Hız: 482 km/saat

Menzil: 1.852 km

Havada kalış süresi: 14 saat

Azami irtifa: 50 bin feet

Operasyonel irtifa: 25 bin feet

Silah: 4 adet AGM-114 Hellfire havadan yere füze ve 2 adet laser güdümlü 500 libre GBU-12 Paveway II bombası (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Barack Obama Lloyd Austin İncirlik Türkiye Dünya Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (64)

cengizzz:

tcnin eli mahkum. 100 yıldır abdnin uşağı idi ve uşak olarakta hep kalacak. abd uşağı tc.

10
9
yanıtYanıtla
g:

tc ile kıroların kaderi aynı galiba

yanıt2
yanıt0
AmedîmobilWeb@haberler.com:

Turkiye bu hacli ittifagindan vazgecsin.İstediginde İsrail le işbirligi yapiyor, Heron hava araci gibi,zaten ABD ile kolkola.Avrupanin veya buna Haçli ordusu diyelim,NATO, vs.Bunlara en çok sevinin de malesev musluman turkler...Yani kisacasi bu bati hayranligini birakin Yuzyillardir komşusu oldugunuz halklara donun.Öncelikle Kürtlere.Tabi donun derkende öldurmeyin.Kardeş hukugu kurun.Yoksa Kürtler de sizi Kurtarmayabilir artik,gerçi Sah yerini Daiş ten Almişlar.

16
3
yanıtYanıtla
Türk:

abd israili tutacağıma ışidi tutarım

11
7
yanıtYanıtla
alperen bozkurtmobilWeb@haberler.com:

Yaziklar olsun size .bundan yaklasik 6-7 ay once pesmergenin turkiyeden gecebilmesi icin yok guvenli hava sahasi yok guvenli bolge yok esada karsi yaptirim olmazsa olmazsa pesmerge ulkemizden gecemez diyordunuz hicbiri olmadi ama pesmerge iki kez turkiye icinden kobaniye gitti ve kumanyasini bile ozel harekata tasitiyorsunuz yaziklar olsun bu hukumete hakkim haram olsun

10
8
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

İşidin sonu geldi işide koyacaklar

13
4
yanıtYanıtla
SECIL:

KÜRTLER DE TÜRKLERDE ABD NIN KUKLASI OLMUS. SU VARKI ABD NEREYE ELINI KOLUNU UZATTIYSA ORALARDA HUZUR OLMAMISTIR MAALESEF. KÜRTLERLE TÜRKLERI DAHA KÖTÜ GÜNLER BEKLIYOR. YARIN BIRGÜN TÜRKIYEDE ISIT INTIHARCILARI SAHNEYI ALACAKLAR DÜNYA YI BIZE DAR EDECEKLER. KATIL AMERIKA VE KATIL ISRAEL OYUNLARI BUNLAR.

3
14
yanıtYanıtla
Sabahattinm@m.m:

O köpek soylari yalnızca masum insanları öldürür. Savunmasız burda hiç bir şey yapamazlar sonları gelecek.

yanıt4
yanıt1
bingül12zaza:

ben it sürüsü işide katılacağıma israile abd ye katılırım

6
10
yanıtYanıtla
muslumanmobilWeb@haberler.com:

Allah kafilern birligini bozsun . kafirlerle isbirligi yapan ordulari helak etsin

15
0
yanıtYanıtla
g:

tc ile kıroların kaderi aynı galiba

2
0
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title