Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Lgbt Özel Elçisi Randy Berry Kosova'da

Dha DIŞ HABER - Kosova ziyaretinde bulunan, ABD Dışişleri Bakanlığının Toplumsal İnsan Hakları LGBT Özel Elçisi Randy W. Berry, Başbakan İsa Mustafa ile görüştü.

Dha DIŞ HABER -

Kosova ziyaretinde bulunan, ABD Dışişleri Bakanlığının Toplumsal İnsan Hakları LGBT Özel Elçisi Randy W. Berry, Başbakan İsa Mustafa ile görüştü.

Görüşmede ABD büyükelçisi Greg Delawie de hazır bulundu. Başbakan Mustafa eşit bir toplum yaratmak için çalıştıklarını belirterek, "Kosova Anayasası, insan hakları evrensel ilkeleri ve Avrupa ile uluslararası standartları baz almaktadır. Bu çerçevede, insan haklarının uygulanmasını sağlayacak çok sayıda yasa çıkarılmıştır. Her türlü ayrımcılığı engelleyen yasalar da bulunmaktadır" dedi. Her toplumsal gruba karşı ayrımcılığın engellenmesi için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Başbakan Mustafa, 2013 yılında LGBT hakları Kosova Cumhuriyeti Ulusal Danışma ve Koordinasyon Grubu'nun kurulduğunu söyledi.

Berry ise, Kosova'da birey haklarına gösterilen saygıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli de ABD Dışişleri Bakanlığı'nın LGBT Özel Elçisi Randy W. Berry'yi Kabul Etti.

Gerçekleşen görüşmede insan hakları ve Kosova'daki LGBT hakları ele alındı. ABD Dışişleri Bakanlığının Özel Elçisi Randy Berry, insan haklarının evrensel olması nedeniyle mensubiyet ve kimlik farklılıklara bakmaksızın tüm toplum mensupları haklarına saygı gösterilmesi gereğini dile getirdi. Berry "Bireyin hak ve özgürlüklerinin korunması, demokratik toplumun esas prensibini teşkil etmektedir" diye konuştu.

Diğer yandan Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova Cumhuriyeti'nin en yüksek standartlarca insan hak ve özgürlüklerini temin eden Anayasa esaslarınca işlevselliğini sürdürdüğünü açıkladı.

Veseli Kosova'nın bölgede en liberal Anayasaya sahip olması nedeniyle değişik yaşam şartlarının sürdürülmesini garanti altına aldığını vurguladı. Veseli, müsamaha gösteren geleneğe de sahip olan Kosovalıların, LGBT topluluğu mensuplarına karşı önyargıların ve stereotipi yaklaşımların kaldırılması mücadelesinin daha etkili sürdürülmesine yardımcı olduklarına da vurgu yaptı.

Görüntü Dökümü

Randy W. Berry, Başbakan İsa Mustafa ile görüşmesi

Veseli Randy W. Berry'yi Kabulü

Detaylar

(Haber-Kamera TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İsa Mustafa Dha Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title