Haberler

ABD'de Sağcı Milisler Üçe Katlandı

ABD'de, Geçen Yıl Tarihin İlk Siyahi Başkanının Göreve Gelmesinin ve Ekonomik Krizin Patlak Vermesinin Ardından Aşırı Uçlardaki Hareketlerle Sağcı Milislerin Sayısının Neredeyse Üçe Katlandığı Belirtildi.

ABD'de, geçen yıl tarihin ilk siyahi başkanının göreve gelmesinin ve ekonomik krizin patlak vermesinin ardından aşırı uçlardaki hareketlerle sağcı milislerin sayısının neredeyse üçe katlandığı belirtildi.

Bu hareketleri izleyen Southern Poverty Law Center adlı derneğin yıllık çalışmasının yayımlanan sonuçlarında, geçen yıl 512 grubun aktif hale geldiği, 2008'de ise bu sayının 149 olduğu belirtildi.

Raporda, göçmenlere karşı çıkan grupların sayısının 173'ten 309'a yükseldiğine dikkat çekilirken, derneğin başındaki Mark Potok, ''bu tür grup ve hareketlerde patlama olduğunu saptamış bulunuyoruz'' ifadesini kullandı.

Potok, aşırı sağcı ve ırkçı grupların sayısının artışını, Barack Obama'nın başkan seçilmesinin yanı sıra borçlanma ve işsizliğin artmasına yol açan ekonomik krize de bağladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title