Haberler

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Anadolu Ajansı'nın (AA) hazırladığı, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" adlı kitap, Erzincan'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Anadolu Ajansı'nın (AA) hazırladığı, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" adlı kitap, Erzincan'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlenerek hazırlandığı kitap, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ve protokoldekiler tarafından halka verildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kitap, kısa sürede tükendi.

Vali Arslantaş, kitap dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu tarihi olayları tarihe kayıt düşerek sonraki nesillere aktarabilmek çok önemli. AA'nın yaptığı bu çalışmayı çok önemsiyorum." dedi.

AA'nın kitabının sayfalarını incelerken o günleri tekrar yaşadığını söyleyen Arslantaş, "Kitapta Erzincan'dan kesitler de bulduk. Bir kere daha gördük ki bu millet Allah'ına, Allah'ına olan bağlılığına, milletine, milletine olan bağlılığına, devletine, demokrasisine, demokrasisine olan bağlılığına ait olan derslerini geçmiş, sınavını vermiştir." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Bayram da "15-20 Temmuz arasındaki olaylara ilişkin kısa süre içinde basıma çıkan kitaptan dolayı AA'yı tebrik ediyorum. İçeriği hakikaten dolu dolu ve o günleri bire bir anlatan, bize yaşatan bir kitap. Rabbim böyle bir günü bu millete bir daha göstermesin." değerlendirmesinde bulundu.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Bayram, "Hainler, bu ülkenin birlik, beraberliğini bozmak için bu olayı gerçekleştirdiler. Sinsice planlarını gece 3-4'te ortaya koyacak yerde, deşifre olması sonucunda akşam saatlerine çekip, milletimizin üzerine bomba yağdırdılar. Cumhuriyetimiz tarihi boyunca Meclisimiz bir kurşun yememişken, Yunan askeri Polatlı'ya kadar gelmiş Meclise girememişken bu hainler, bu terör örgütü üyeleri Meclisimiz ile milli egemenliği bombalamış, milli egemenliğe darbe vurmaya ve halkımızı bombalamaya kalkmış ve akabinde halkımız tarafından onlara darbe yapılmıştır." dedi.

Belediye Başkanı Başsoy da kitabı hazırladığı için AA'ya teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da herkes biliyor FETÖ, paralel yapı dünyada bazı devletlerle ortak hareket ederek, Türkiye'nin bölünmesine, parçalanmasına yönelik bir darbe girişiminde bulunmuştur. Tabi ki bunları biz televizyonlarda, meydanlarda gördük yaşadık, 21 gündür de yaşıyoruz, ancak bunların perde arkasında neler yaşandığı, neler olup bittiğiyle ilgili halkımızın çok bilgisi yoktur. Bununla ilgili AA çok ciddi bir çalışma yapmış ve kalkışma günü yaşananları kayıt altına almıştır. Gerçekten söz uçar gider, ama belgeler kalıcı ve baki olur. Bu kitapçığı hazırladığı için AA'ya teşekkür ediyorum."

Vatandaşlardan Celil Atilla Uymaz ise " Anadolu Ajansı'nın tarihi belge niteliğindeki bu eserini çok kayda değer buluyorum. Bunlar tarihe geçecek notlar, Anadolu Ajansı da bu notları çok güzel bir esere dönüştürmüş." ifadesini kullandı.

Kitabın çok güzel hazırlandığına işaret eden Uymaz, "Bu eser tarihe düşülmüş bir nottur. AA'yı tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel bir eser." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Serkan Bayram AK Parti Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title