Haberler

41 Yıl Sonra 1. Ordu'da

Emekliye Ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman Dün Görevini Orgeneral Ergin Saygun'a Devretti. Selimiye Kışlası'nda Düzenlenen Törende Konuşan Saygun İlk Rütbesi Teğmenlikte Görev Yaptığı 1'inci Ordu Komutanlığı'na, 41 Yıl Sonra Komutan Olarak Dönmenin Mutluluğu ve İlk Günlerin Heyecanıyla Geldiğini Söyledi.

Emekliye ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman dün görevini Orgeneral Ergin Saygun’a devretti. Selimiye Kışlası’nda düzenlenen törende konuşan Saygun ilk rütbesi teğmenlikte görev yaptığı 1’inci Ordu Komutanlığı’na, 41 yıl sonra komutan olarak dönmenin mutluluğu ve ilk günlerin heyecanıyla geldiğini söyledi.

BİRİNCİ Ordu Komutanlığı görevini 1 yıldır yürüten Orgeneral İsmail Koçman, görevini Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’a devrederek emekliye ayrıldı. Selimiye Kışlası’nda dün saat 11.00’de başlayan törende konuşan Orgeneral İsmail Koçman, 14 yaşından beri, 51 yıldır şerefle giydiği üniformasına törenden sonra veda edeceğini belirterek, "Hüzün, gurur ve mutluluğu aynı anda yaşamaktayım. Hüzünlüyüm, kimliğimin ve tenimin bir parçası olan 14 yaşından beri giydiğim üniformamı çıkaracağım. Gururluyum, Atatürk’ün giydiği Türk ordusu üniformasını 51 yıldır taşıma şerefine nail oldum. Mutluyum, devletime, yüce Türk ordusuna 46 yıl subay ve general olarak hizmet etmek şerefine ulaştım. Tüm bunlar, bir insan hayatında sahip olabilecek ve yaşanabilecek en büyük değer, aile fertlerime bırakabileceğim en büyük miras ve onurdur" dedi.

Değişimin sembolü Orgeneral Saygun da ilk rütbesi teğmenlikte görev yaptığı 1’inci Ordu Komutanlığı’na, son rütbesi orgenerallikle, 41 yıl sonra komutan olarak dönmenin mutluluğu ve ilk günlerin heyecanıyla dolu olarak geldiğini söyledi. Saygun, yılların tahribatına rağmen haşmet ve ihtişamından hiçbir şey kaybetmeyen Selimiye Kışlası’nın Osmanlı’dan günümüze, ordudaki yenilik ve değişimin sembolü olduğunu söyledi. Konuşmalardan sonra, Koçman, görevini tekmil vererek Saygun’a teslim etti. Saygun da aynı şekilde görevi devraldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral İsmail Koçman’a, hizmet şildi verdi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da katılımıyla, Orgeneral Başbuğ, Orgeneral Saygun ve Orgeneral Koçman fotoğraf çektirdi.

Geniş katılım Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve eşi Ayşe Dilek Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve eşi Işın Ataç, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, işadamı Ali Koç ve Saffet Ulusoy katıldı.

Son gün hatırası

Emekli olan Orgeneral Koçman 1. Ordu sembolünü Orgeneral Saygun’a taktı. Saygun da ordu forsu ile hizmet anıtını Koçman’a verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title