Haberler

304 Yaşındaki İstanbul İtfaiyesi'nden Şehir Turu

*İtfaiyeciler, Sultanahmet'te mola verdiği sırada turistlerin ilgi odağı oldu.

*İtfaiyeciler, Sultanahmet'te mola verdiği sırada turistlerin ilgi odağı oldu.

Haber-Kamera: Özgür Deniz KAYA-Murat SOLAK / İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı itfaiye ekipleri, İstanbul İtfaiyesi'nin kuruluşunun 304'üncü yılında İstanbul'da şehir turu düzenledi. İtfaiyeciler, Sultanahmet'te mola verdiği sırada turistlerin ilgi odağı oldu. Kameralara yansıyan o anlar, renkli görüntülere sahne oldu.Fatih Saraçhane'de bulunan İstanbul İtfaiyesi'nden yola çıkan itfaiyeciler, önce Cevizlibağ, ardından Millet Caddesi'ni izleyerek Sultanahmet'e ulaştı. İngilizce ve Türkçe anonsların yapıldığı İstanbul turunda, vatandaşların can ve mal güvenliğine ilişkin önlemler alması gerektiği hatırlatıldı. İstanbul İtfaiyesi'nin 110 numaralı telefondan 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verdiği belirtilen anonslarda, "İtfaiye daima hazır, ama önce tedbir", "İstanbul İtfaiyesi 304 yaşında" denildi.

"EN UFAK BİR OLAYDA DAHİ 110'U ARASINLAR"

Fatih İtfaiye Grup Amir Yardımcısı Cengiz Balcı, "Bu teşkilatın birer mensubu olmaktan, 1714 yılından bu yana 304 yıldır hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Halkımız olay olduğu anda 110 ihbar hattını arayıp itfaiyenin olay yerine gelmesini sağlamalı. İtfaiye geldiği zaman olay basitse 'bize kızar veya ceza keser' mantığı gütmesinler. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. En ufak bir olayda dahi bizi oraya çağırdıkları için biz teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

İTFAİYECİLERLE ÇEKTİRDİLER

Öte yandan rota dahilinde Sultanahmet'te mola veren itfaiyeciler, burada turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İtfaiyeciler, turistlerin fotoğraf isteğini kabul etti ve görevlerini İngilizce olarak anlattı. Kameralara da yansıyan o anlar, renkli görüntülere sahne oldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-İstanbul turundan detaylar

-Sultanahmet'te turistlerin ve itfaiyecilerin buluşması

-İstanbul İtfaiyesi yetkilisinin açıklamaları

-İtfaiye'nin anonsları

-Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultanahmet İstanbul İtfaiye Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title