Haberler

27 Yıllık Birlikteliği İsrail Kurşunu Bitirdi

ADANA'dan Filistin'e yardım götüren grupta yer alan milli tekvandocu 46 yaşındaki Çiğdem Topçuoğlu ile 27 yıllık kocası, aynı zamanda hocası milli tekvandocu, milli hakem ve antrenör 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu'nun yaşam yolu İsrail'in bulundukları gemiye müdahalesiyle ayrıldı.

ADANA'dan Filistin'e yardım götüren grupta yer alan milli tekvandocu 46 yaşındaki Çiğdem Topçuoğlu ile 27 yıllık kocası, aynı zamanda hocası milli tekvandocu, milli hakem ve antrenör 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu'nun yaşam yolu İsrail'in bulundukları gemiye müdahalesiyle ayrıldı. Eşinin tabutunun bulunduğu uçakla bugün Adana'ya gelen Çiğdem Topçuoğlu, "Türk bayrağında bir damla da bizim kanımız oldu, üzgün değil, zindeyiz" dedi.

Eşinin aynı zamanda antrenörü olan Çetin Topçuoğlu, İsrail'in müdahalesiyle yaşamını yitirdi. 27 yıllık evliliklerinde her karşılaşmaya birlikte katılan, her yolculuğa birlikte çıkan Topçuoğlu çifti, Filistin'e yardım götüren grupta da birlikte yer aldı. Ancak, Çetin Topçuoğlu İsrail'in müdahalesi sonucu yaşamını yitirdi. Çiğdem Topçuoğlu, hayat arkadaşının tabutunun da bulunduğu uçakla bu sabah memleketi Adana'ya 08.10'da ulaştı. Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda sporcu antrenör olarak da görev yapan Çiğdem Topçuoğlu, DHA'ya verdiği bir röportajda, "Eşimle evlendiğimde lise mezunu bir kadındım. Eşim 'Sana söz veriyorum seni okutacağım' dedi. Evliyken sınavlara hazırlandım. Beden Eğitimi Yüksekokulu için ayrıca bir çaba harcadım. 1988'de tekvandoya başladım. Özel bir şirkette tekvando antrenörlüğü yapan eşimin bu sporla ilgileniyor olması başlamama vesile olmuştu. Uzun yıllar eşim çalıştırdı. Bir süre sonra beni güvendiği başka hocalara emanet etti" demişti.

BU KEZ AHİRET ŞAMPİYONLUĞUNA OYNUYORUZ

Merhum Topçuoğlu'nun yolculuk başlamadan önce kendisine "Seninle birçok şampiyonluk ve birincilik gördük. Bu kez ahiret şampiyonluğuna oynuyoruz" dediğini anlatan Çiğdem Topçuoğlu, "Yorgun ya da üzgün değiliz, zindeyiz. Ülkemizde, Türkiye Cumhuriyeti topraklarındayız. Eşimi toprağımıza getirdim. Emhamdürillah. Adana'ya bir şehit kazandırdık. Türk bayrağının üstüne bir damla kan da biz akıttık. İnşallah oğlum ve ben bir sonraki filoda Allah nasip ederse aynı şekilde orada olacağız." dedi. Havaalanında cenazeyi karşılayan kalabalık sloganlar atıp, tekbir çekerken, gözlerini kapatıp, gülümseyen Topçuoğlu, kadınlarla tek tek selamlaştı. Kalabalığa yaptığı konuşmaya, "Çetin'in size selamı var" diyerek başlayan Topçuoğlu, "İsrailler her şeyimize el koydu. Ama bir tek kalbimize dokunamadılar. Buraya dokunamadılar çünkü biz Allah'ın kullarıyız." sözleri yoğun alkış aldı. Eşinin akrabalarıyla sarılan Topçuoğlu, kimsenin ağlamasını istemediğini, bu günün mutlu bir gün olduğunu söyledi.

BABASININ KANINI BOYNUNDA TAŞIDI

Annesini yalnız bırakmayan Aytek Topçuoğlu ise, babasının kargaşa anında boynunda bulunan üzerinde Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu atkıyı boynundan ayırmadı. Atkının üzerindeki kanın babasına ait olduğunu belirten Topçuoğlu, atkıyı öperek, başına koydu. Havaalanı önünde toplanan kalabalığa babasıyla ilgili anılarını anlatan Topçuoğlu, annesinin yanından ayrılmadı. İsrail'den gelen diğer hayırseverler de tek tek halkı selamladı. Etkinliğin ardından yaklaşık 2 bin araçlık bir konvoy oluşturularak, Topçuoğlu'nun cenazesiyle şehir turu yapıldı.

Cenaze, Merkez Cami'de kılınacak bugün cuma namazını takiben Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kübra POLAT - Çağlar ÖZTÜRK-ADANA/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title