Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü Gözyaşlarını Tutamadı

Güncelleme:

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında emekli olan öğretmen Seher Muhulukanlı, veda konuşması için çıktığı kürsüde göz yaşlarını tutamadı.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında emekli olan öğretmen Seher Muhulukanlı, veda konuşması için çıktığı kürsüde göz yaşlarını tutamadı.

Iğdır'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla belediye bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür vekili Tahir Kaman, öğretmenlerin toplumdaki yeri ve öneminin belirtilmesi amacıyla böyle bir günün belirlendiğini söyledi.

Öğretmenlerin bir ülke için en önemli yere sahip olması gerektiğini vurgulayan Kaman, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz öğretmenlere emanet ediliyor. Dolayısıyla öğretmenlerimizin toplumda yerleri oldukça fazla olmalı. Tarihin her döneminde öğretmenler en önemli güç olmuşlardır. Çünkü bir toplumun kalkınması eğitimle olur. Bu düşünce ile bu oluşumun başı öğretmendir. Birçok hadis de öğretmenlerin yeri ayrı kılınmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum" diye konuştu.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında emekliye ayrılan ve veda konuşması yapan öğretmen Seher Muhulukanlı ise öğretmenlik hayatı boyunca Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı kaldığını belirterek, işini her zaman en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirtti.

Mesleki hayatında güzel anılarının olduğunu anlatan Muhukanlı, "O sıralarda oturan çocukları ve ders zilini hep özleyeceğim. Hayatımın en güzel yıllarını öğrencilerimle geçirdim. Dünyaya bir daha gelme şansım olsaydı yine öğretmen olmak isterdim. Çok güzel anılarım oldu ancak artık emekli olmanın vakti geldi diye düşündüm ve yerimizi yeni nesil öğretmenlere bıraktık. Ülkemiz için hayırlısı olur" dedi.

Bu sırada ağlayan Muhukanlı'yı salondakiler uzun süre alkışladı. Emekli öğretmen Muhukanlı'ya, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen tarafından plaket verildi. Bu yıl göreve başlayan öğretmenler de öğretmenlik yemini etti.

Program, şiir, kompozisyon ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu. Programa, Vali Yardımcısı Özmen, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kaman Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title