Haberler

1. Sınıflar İçin İlk Ders Zili Çaldı

-il Milli Eğitim Müdürü Yıldız'dan Kayıt Parası Uyarısı...

-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ'DAN KAYIT PARASI UYARISI...

"İstanbul gibi büyük ölçekte bir yerde kısmi de olsa problemler yaşamıyor değiliz. Bizim anlayışımız çocuklarımız henüz öğrenci sıfatı taşımadan bir para talep edilmemesi gerekiyor. "

"Birkaç olay oldu. Onlarla ilgili hukuki süreç başlattık. Devam ediyor. Soruşturma başlattık devam ediyor. Hukuksal olarak gereken neyse yapılacak "

?

2010 -2011 eğitim -öğretim yılı 20 Eylül'de başlayacak ancak birinci sınıf öğrencileri "Okula Uyum Programı "çerçevesinde bugün ders başı yaptı. Birinci sınıfların okulla tanıştığı ilk gün için İstanbul'daki resmi tören, TEB Ataşehir İlköğretim Okulu'nda düzenlendi. Törene İstanbul Vali yardımcısı Harun Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi katıldı.

" SORUŞTURMA BAŞLATTIK DEVAM EDİYOR "

Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, kayıt paralarıyla ilgili şikayetlerin kendilerine ulaştığını söyledi

Yıldız, "Çocuklarımız okula başladığında kayıt parası adı altında hiçbir şekilde para alınmıyor. Alınmaması gerekiyor. Hiç bu tür olaylar oluyor mu diyeceksiniz. Bize intikal eden birkaç olay oldu. Onlarla ilgili de biz gerekli yasal süreci başlattık. Ama çok yaygın bir şekilde olduğu bilgisi yok" dedi.

Çocukların adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle hangi okula gideceklerinin belli olduğunu söyleyen Yıldız, "İstanbul gibi büyük ölçekte bir yerde kısmi de olsa problemler yaşamıyor değiliz. Bizim anlayışımız çocuklarımız henüz öğrenci sıfatı taşımadan bir para talep edilmemesi "diye konuştu. Kayıt parası sorunu yaşanan okullarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını da kaydeden Yıldız, "Birkaç olay oldu. Onlarla ilgili hukuki süreç başlattık. Devam ediyor. Soruşturma başlattık devam ediyor. Hukuksal olarak gereken neyse yapılacak "şeklinde konuştu.

" TELEVİZYON İZLERİM. TELEVİZYON VAR MI OKULDA ? "

Törende de bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, veliler ve öğretmenlerden çocukların okula uyumu konusunda yardım istedi. Yıldız çocukların okula uyumu için kısa adı VOP olan "Veli Oryantasyon Programı"nın önemine de değinerek, veli ve öğretmenlerin birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Yıldız'ın konuşması sırasında birinci sınıfa başlayacak öğrenciler okul bahçesindeki sıralarda oturdu; miniklerin aileleri de çocuklarını yalnız bırakmadı. Birinci sınıfa başlayacak Ege Sonuk, kolu sargılı olmasına rağmen okula girerken mutlu olduğunu kaydetti. Okula başlayacak diğer bir minik Irmak Özdoğan ise, okulda oyun oynayacağını söyledi. Bir başka öğrenci Efe Yıldız da, birinci sınıfa başlayacağı için heyecanlı olduğunu belirtti. Efe, resim yaparak oyuncak oynayacağını ifade ederek "Sonra bilgisayar oynarım. Televizyon izlerim. Televizyon var mı okulda ? O zaman izleyemem. Şimdi yapmayacağız değil mi sonra yapacağız değil mi ? "diye konuştu.

MİNİK EFE ÇOK SIKILDI

Bazı minikler ise, uzayan konuşmalar nedeniyle oldukça sıkıldı. Uğur Karadağ, oğlunun sıkıldığını belirtti. Karadağ, bir baba olarak oldukça heyecanlı olduğunu söyleyerek "Oğlum okulu çok seviyor aslında ama çocuklar bu tip törenlerde sıklıyor. O yüzden sıkıldı biraz. "dedi. Minik Efe ise, babasına sarıldı ve, "Okulun içine gireceğim. Bu konuşmalardan da kurtulacağım. Okulu seviyorum "dedi. Anne Dilek Ergün ise, oğlunun okulu çok sevdiğini kaydetti. Minik Atilla da, "Hem oyunlar oynadım hem de arkadaşımla eğleniyorum. Taş kağıt makas oynuyorum. Bugün okulda ders çalışacağım. Bir de okula gitmeyi çok seviyorum" dedi. Daha sonra birinci sınıflar tek tek sınıflara alındı. Sınıflarda annesi yanında olamdığı için ağlayanların yanında, annesi olmadan sınıfa girmek istemeyen ve ayak direyen öğrenciler de vardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title