Haberler

1. İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü

Güncelleme:

Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 8 kilometre yürüyerek Metristepe'ye çıktı.

Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ile Arama Kurtarma Derneği'nin Eskişehir, Bilecik, Bursa, Bozüyük ekipleri, 8 kilometre yürüyerek Metristepe'ye çıktı.

Nane Dere mevkisinde bir araya gelen ve aralarında Vali Akpınar, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Bilecik Belediye Başkan Vekili Kadri Şentürk, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mennan Çokhızlı, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent ve AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki'nin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik grup, görüş mesafesinin 15 metreye düştüğü sisli havada, Metristepe Anıtı'nın bulunduğu alana yaklaşık 3 saat süren yürüyüşün ardından ulaştı. Metristepe Anıtı'nın girişinde çadır kuran Bozüyük Belediyesi, yürüyüşe katılanlara çorba, poğaça ve helva ikram etti.

Burada Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Savaşları Komutanı İsmet İnönü ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Akpınar, yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkan savaşlarıyla başlayan süreçte hızlı bir şekilde topraklarını kaybettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Önce Balkanlar sonra Kuzey Afrika, Ortadoğu elimizden çıkmış. En son kalan topraklar da, Sevr ve Mondros mütarekesi akabinde hızla çevreden işgal edilmeye başlanılmış. Burası gerçekten Türk milletinin makus talihinin dönüştüğü bir yer. Kurtuluş Savaşı hepimizin ortak kültürü ve ortak mirası. Buralar atalarımızın kanlarını döktüğü, canlarını verdiği yerler. Hepimizin ailesinde kahramanlık hikayeleri vardır. Bu topraklar için canlarını vermiş yiğitleri rahmetle ve minnetle anıyorum. Bizlerde tarihimizi bildiğimiz, yanlışlarımızdan ders aldığımız ölçüde geleceğimize daha güvenli, daha iyi bakacağız. Ruhları şad olsun."

"1'nci İnönü Savaşları 6'ncı Zafer Yürüyüşü", tarih öğretmeni Adil Uğur'un "Metristepe" tarihiyle ilgili bilgi vermesi ve yapılan duanın sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Akpınar İsmet İnönü Bilecik Bozüyük Politika Güncel Haberler

title