Haberler

Gül ve Babacan'ın Davos Zirvesi'ne Katılması Bekleniyor

Dünya Ekonomi Forumunun, İsviçre'nin Davos Kasabasında Yapılacak Olan Zirvesine, Türkiye'den Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Katılmaları Bekleniyor.

Dünya Ekonomi Forumunun, İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak olan zirvesine, Türkiye'den Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın katılmaları bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, ''Davos Zirvesi'' olarak da isimlendirilen Dünya Ekonomik Forumuna, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile ekonomi bürokratlarının da katılacağı belirtiliyor.

Davos Zirvesinin bu yılki ana teması ''Değişen Güç Dengesi'' olacak.

Küresel güç dengesinin coğrafi, siyasi ve ekonomik olarak değişim gösterdiği belirtilirken, özellikle bu yıldan başlayarak, küresel gündemin, bu değişen güç dengesi çerçevesinde şekilleneceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, Davos'ta, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa konularındaki bazı oturumlara katılarak konuşma yapmaları bekleniyor. Bakan Gül ve Babacan'ın, Davos Zirvesi çerçevesinde ikili görüşmeler gerçekleştirecekleri de ifade ediliyor.

24-28 Ocak tarihlerinde yapılacak olan bu yılki Davos Zirvesine, devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, iş dünyası temsilcileri, akademisyen, sanatçı ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title