Haberler

Görmez, Gençlerle Sabah Namazında Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sabah namazında, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sabah namazında, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerle bir araya geldi.

KYK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde sabah namazını kıldıran Görmez, salavat ve tesbihatın ardından öğrencilere hitap etti.

Görmez, Hz. Muhammed'in ideal gençleri, "Neşeyi, Rabbine ibadette arayan" olarak tarif ettiğini hatırlatarak, "Ruhunuzu sürekli yüceltmek istiyorsanız Rabbinizle ilişkinizi sürdüreceksiniz. Kulun Rabbiyle en güzel ilişkisi beş vakit sohbet etmesidir. Gençler, kendinizi Allah ile sohbet etmekten mahrum etmeyin. Namaz Allah ile sohbet etmektir, Rabbiyle konuşmasıdır." ifadesini kullandı.

Zamanın doğru kullanılması gerektiğinin altını çizen Görmez, "Allah'ın sağlık verdiği güzel vakitler yaşıyorsunuz. Öncelikle sağlığın, sonra da vaktin kıymetini bileceksiniz. Allah'tan zaman içinde zaman isteyerek hayatınıza çok şey katacaksınız. Allah hepinize gençliğinizi en güzel şekilde yaşamayı nasip etsin." dedi.

Gençlerden, mesleklerine önem vermelerini, ilmin peşinde olmalarını isteyen Görmez, İslam dininin cehaletle yürüyemeyeceğine vurgu yaptı.

Programa, Görmez'in yanı sıra KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, İl Müftü Vekili Ali Gülden, KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu ile çok sayıda bürokrat ve bini aşkın yurt öğrencisi katıldı.

Camideki programın ardından yurt öğrencilerine Beştepe Millet Cami, Hacı Bayram-ı Veli Cami, Ankara Kalesi ve Taceddin Veli Dergahı gezdirildi.

Ankara'ya ilk kez gelen öğrenciler, manevi ve kültürel mekanlara hayran kaldıklarını ifade ederek, hem Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile namaz kılabildikleri hem de Ankara gezisi ile şehri daha yakından tanıma imkanı buldukları için KYK Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yurtlar Kurumu Mehmet Görmez Akseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title