Haberler

Görele'de Ses Yarışması Düzenlendi

Görele Belediyesi ve Görele Anadolu Lisesi tarafından okullar arası "Mehmet Sırrı Öztürk Karadeniz Türküleri" ses yarışması düzenlendi.

Görele Belediyesi ve Görele Anadolu Lisesi tarafından okullar arası "Mehmet Sırrı Öztürk Karadeniz Türküleri" ses yarışması düzenlendi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ses yarışmasının jüri üyeliğini TRT kemençe sanatçısı Naci Keskin, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yusuf Kurt ile müzik öğretmeni Neslihan Yazıcı yaptı.

Yarışmada, ortaokullar kategorisinde birinciliği Çanakçı İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Sevim, lise kategorisinde de Görele Anadolu Lisesi Öğrencisi Hacer Medik elde etti.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerle ilçede yetişmiş sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerin tanıtılmasının amaçlandığını, etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ise, yarışmayla öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıktığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Kemençenin ana vatanının Görele olduğunu buraya atanmadan bilmiyordum. Kemençe kültürünü sadece nişan ve düğünlerde değil tüm dünyaya tanıtmalıyız. Kültürlerimizi unutturmayıp, yaşatmaya çalışmalıyız. Bu sadece sanatçılarımıza vefa kültürü değil, bizden sonra geleceklere de ayrı bir vefadır. Bunların yok olmasına seyirci kalamayız. Ben buradan yaşayan kültür miraslarımızı hürmetle selamlıyor, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum."

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ali Yücel Karadeniz Görele Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title