Haberler

Gördes'te "Namazla Diriliş" Adlı Konferans Verildi

Gördes ilçesinde, "Haydi Çocuklar Namaza" projesi kapsamında, ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut tarafından 'Namazla Diriliş' adlı bir konferans verildi.

Gördes ilçesinde, "Haydi Çocuklar Namaza" projesi kapsamında, ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut tarafından 'Namazla Diriliş' adlı bir konferans verildi.

Belediye Kültür Sarayı'nda Gördes Belediyesi ve İmam Hatip Lisesi'nin işbirliğinde organize edilen konferansa, Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Güneşli Belde Belediye Başkanı Rıza Dilcan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Esen, AK Partili İl Genel Meclisi üyesi İlhan Türe, Süleyman Doruk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan konferansta, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sedat Çakıroğlu'nun Kuran-ı Kerim okumasının ardından; Okul Müdürü Mehmet Özgen, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından söz alan ilahiyatçı yazar Bulut, namazın günlük hayattaki yeri ve önemini asr-ı saadetten örneklerle anlattı. Ahmet Bulut, ahirette ilk hesaba çekilecek ibadetin namaz olduğunu ve namaz hesabını iyi veren insanın, diğer hesaplarının da kolay olacağına söyledi.

Asr-ı saadette kaza namazı diye bir şeyin olmadığını kaydeden Bulut, günümüz insanının namaz konusunda gevşek davrandığını, özellikle anne ve babaların çocuklara namazı sevdirerek ve kılarak örnek olması gerektiğini ifade etti. Bulut; "Namazımızı kılarken de, Peygamber Efendimiz gibi severek ve isteyerek kılmalıyız. Günümüzde insanlara soruyorlar, neden namaz kılmıyorsun? 'İşten güçten vakit bulamıyoruz' diyorlar. Oysa çay içmeye, dizi izlemeye, maç seyretmeye fırsat buluyoruz ama. Neden okullarımızda mescitler yok? Çocuklarımıza daha küçük yaşlarda namaz kılmayı öğretmeliyiz" diye konuştu.

yaklaşık iki saat süren konferansta, esprili anlatım, hüzün dolu Fatma hikayesi davetliler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.

Program, Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol'un ilahiyatçı yazar Bulut'a hediyeler taktim etmesi ile sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Akyol Ahmet Bulut Güneşli Gördes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title