Haberler

Gökhan'dan Basın Toplantısı...

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Genel Seçimlerin Yerel Seçimlere Sıçramasına Şiddetle Karşı Olduğunu, Bu Konuda Belediye ile İlgili Yapılan Gerçek Dışı Açıklamaların Adaletli Olmadığını Söyledi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, genel seçimlerin yerel seçimlere sıçramasına şiddetle karşı olduğunu, bu konuda belediye ile ilgili yapılan gerçek dışı açıklamaların adaletli olmadığını söyledi.

Meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, iktidar partisi yöneticilerinin Çanakkale Belediyesi'nin yatırım yapmadığı konusundaki sözlerine tepki gösterdi. Başkan Gökhan, "AK Parti yöneticilerinin Çanakkale Belediyesi'nin çalışmalarından sanırım haberi yok. Çanakkale'de son bir aydır çok önemli projeler hayata geçirilmeye başlandı. Sarıçay yatağının düzenlenmesi, Cuma Pazarı'nın üstünün kapalı hale getirilmesi konusundaki projelerimizin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca çöp deponi alanı projemizde de danışmanlık ihalesi tamamlandı. Nisan veya Mayıs ayı içerisinde de yapım ihalesine geçilecek. AB'den yüzde 71.5'luk hibe ile yapılacak olan bu projenin yapımında AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in tek yetkili olarak gösterilmesi gerçekten düşündürücü. Bu projede Çanakkale Belediyesi'nin katkıları ile yürütülmektedir. AK Parti'nin değil" dedi.

Başkan Gökhan, geçtiğimiz hafta içerisinde metrekareye 134 kilogram yağışın düştüğü Çanakkale'de altyapının yeniden yapılması sebebiyle sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Belediye olarak altyapımızı yenilemenin faydasını bu yağışlı havada açıkça gördük. Metrekareye 134 kilogram yağışın düştüğü Çanakkale'de kot seviyesinin altında olan bölgeler dışında ciddi bir sıkıntımız olmadı" diye konuştu.

Başkan Gökhan, TOKİ konusundaki tenkitlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Çanakkale Belediyesi ilimizde daha TOKİ yokken bin konuta imza atmış bir belediye özelliğine sahip kurumdur. TOKİ ile ilgili bizim çalışmalarımız sürüyor. Özellikle eski sanayi bölgesi dediğimiz bölgenin kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yeniden düzenlenmesi konusunda TOKİ ile protokol imzaladık. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca Fevzipaşa mahallesinin de TOKİ ile yapılacak işbirliği çerçevesinde kentsel dönüşüm planı çerçevesinde yeniden düzenlemekten yanayız. Bu konuda da görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Gökhan, yerel ve genel seçimler yaklaştıkça belediyenin yıpratılması için hertürlü yolun denendiğini belirterek, "Ben genel seçimlerin yerel seçimlere sıçramasına şiddetle karşıyım. Bu konuda belediye ile ilgili yapılan gerçek dışı açıklamalar hiç de adaletli bir durum değil. Gerçek birşey varsa bunu çıkıp açıkça söyleyin. Ancak gerçeklerin dışında yapılan açıklamalarla milletin aklını bulandırmayın. Belediyenin eğitim alanı olarak belirlenen yere izin vermediği iddia ediliyor .Bu kesinlikle doğru değil. Elimizde paftaları var. yarın gelsinler hemen söyledikleri yere okulu yapsınlar. Aynalı Çarşı'nın yıllar önce Musevi vatandaşı İlya Halyo'dan önce yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. "Bu yerin tapusu var mı?" diyolar. Evet buranın İlya Halyo Vakfı'na ait olduğuna dair elimizde tapusu var. İşte burada. Bu konuda Mimarlar Odası Başkanı Ünal Ömercioğlu'nun açıklamalarına da inanamadım. Mimarlar Odası Başkanı bu konuda nasıl böyle bir açıklama yapar anlamış değilim. Osmanlı Devleti tebaalarına sahip çıkmış ve kendi bünyesi altında bulunan herkese gerekli kolaylığı sağlamış" şeklinde konuştu.

Gökhan, belediyenin üzerinde CHP Milletvekili İsmail Özay'ın gölgesi olduğu yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. 18 Mart törenleri öncesi Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından GESTAŞ iskelesinin girişine kurulan çadırın kaldırılmasına da temas eden Gökhan, "Tamamen kötü bir görünüme sahip olan bir çadırın binlerce kişinin geçiş yaptığı arabalı vapurlarının girişinde olmasına kesinlikle müsaade edemezdik. Bu konuda da gerekeni yapıp bunu buradan kaldırttık. Ancak bunu kaldırtmamızın ardından bizlere eleştiri yağmuru başladı. Çanakkale şehitleri üzerinden para kazanan ve ticarethane olarak kullanılan bu yer konusunda kararım aynen devam etmektedir. Şehitlerimize saygı göstersinler. Onların üzerinden para kazananlar şehitlerimizi yalnız bıraksınlar" dedi.

(AÖ-MŞ)

27.03.2007 12:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title