Haberler

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

"Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında söz alan sanık avukatlarından Ertekin: "Tüm dünya nasıl Pakistan'daki Muhammed bebek davasına gülüyorsa, ileride sizin de burada baktığınız davaya herkes gülecek"

Sanık avukatlarından Atilla Ertekin "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasını, Pakistan'da 9 aylık bir bebeğin yargılandığını ileri sürülen davaya benzeterek, "İleride herkes bu dava gülecek" dedi.

10'u muvazzaf asker, 15'i tutuklu 357 sanığın yargılandığı davada, elle tutulur hiçbir somut delil olmadığını savunan Ertekin, Pakistan'da "cinayet planlamak, polisi tehdit etmek ve devlet işlerine müdahale" suçlamasıyla hakim önüne çıkarıldığı belirtilen 9 aylık Muhammed bebeği hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bebek Muhammed Musa Han, Lahor'da şubat ayında elektrik faturalarını ödemeyen evlere yapılan polis baskını sırasında polise ve enerji memurlarına taş attığı gerekçesiyle 30 kişi ile birlikte göz altına alındı. Olayın ardından 9 aylık  bebek Muhammed bebek, elinde biberonuyla dedesinin kucağında mahkemeye çıkarıldı ve parmak izi alındı. Yargıç, bebek ile diğer 30 kişinin kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. 9 aylık  bebek Muhammed 12 Nisan'da yeniden mahkemeye çıkarılacak. Pakistan'da suç ehliyeti 12 yasında başlıyor. Muhammed bebek ise 9 aylık bir bebek. Pakistan'da  terör suçundan tutuklama yaş sınırı yok. Oradaki uygulama şimdi buradaki davada da uygulanıyor. Tüm dünya nasıl Pakistan'daki Muhammed bebek davasına gülüyorsa, ileride sizin de burada baktığınız davaya herkes gülecek. Bu davada hiçbir delil yoktur. Sanıklar uzun süredir tutuklu. Tutuklu sanıklara da konuşma izni verecekseniz, ben daha fazla konuşmayacağım."

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, davaya yarın saat 15.00'te devam edilmek üzere ara verdiğini, gerekirse davanın perşembe ve cuma günleri de süreceğini belirtti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Pakistan Lahor Bebek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title