Haberler

Giresun: Balık Avı Sezonu 1 Eylül'de Başlıyor

Yeni av sezonunda balıkçıların standartlarının altında balık avlamaları gerektiği bildirildi.

Yeni av sezonunda balıkçıların standartlarının altında balık avlamaları gerektiği bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yeni balık avı sezonunun 1 Eylül tarihinden itibaren başlayacağı hatırlatıldı. Açıklamada, Karadeniz'de Ordu'nun Taşkana Burnu ile Gürcistan sınırına kadar olan karasularında her türlü trol ile su ürünleri avcılığının yasak olduğu kaydedildi.

Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere denize doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda her türlü su ürünleri avcılığının yasak olduğu vurgulanan açıklamada, av sezonu boyunca uyulması gereken kuralların şunlar olduğu ifade edildi:

"Giresun sınırları içerisinde 1 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında Algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır. Barınaklarda ve balıkçı gemilerinde her ne suretle olursa olsun izinsiz olarak Trol Ağı ve takımları bulundurulmayacak. Tüm denizlerde 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır. Orkinos avcılığı hariç, derinliği 90 kulaçtan daha fazla olan ağların kullanımı yasaktır, 10 kulaç (18 m) derinlikten daha sığ sularda avcılık yapılamaz. Kalkan balığının 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında her türlü vasıtayla avcılığı, nakli ve satışı yasaktır. Kalkan avcılığında fanyalı ağ kullanılamaz. 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında çapari hariç her türlü istihsal vasıtasıyla palamut ve torik avcılığı yasaktır. Avlanma yasağı süresince, gemilerde ve istihsal yerlerinde her ne suretle olursa olsun yasak olan istihsal vasıtalarını bulundurulmayacak, kullanılmayacak. Limanlarda ve balıkçı barınaklarında su ürünleri avcılığı, tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır."

Açıklamada, avlanan balık boylarının kalkanlar için 40, palamutlar için 25, barbun-istavritler 13 ve hamsiler için 9 santimetrenin altında olmaması gerektiği, belirtilen hususlara uymayanlar hakkında yasal işlemler uygulanacağı aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title