Haberler

Gıdon Kremer Ve Kremerata Baltıca'dan Bach Ve Glenn Gould'a Saygı Konseri

İstanbul Müzik Festivali'nin, 2003 Yılından Bu Yana Verdiği "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" Bu Yıl, Çağımızın En İlham Verici Ve En Saygın Kemancılarından Gidon Kremer'e Takdim Ediliyor.

İstanbul kültür sanat vakfı tarafından düzenlenen istanbul müzik festivali'nin, 2003 yılından bu yana verdiği "yaşam boyu başarı ödülü" bu yıl, çağımızın en ilham verici ve en saygın kemancılarından gidon kremer'e takdim ediliyor. Baş döndürücü bir kariyere imza atan günümüzün saygın kemancısı Gidon Kremer'e ödülü, 10 Haziran Cuma akşamı saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek "Glenn Gould'a Saygı" başlıklı konserinin öncesinde verilecek. Gidon Kremer için yapılacak törende ödülünü kendisine İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı sunacak.

Ödül Töreni'nin ardından, Mercedes-Benz Türk AŞ sponsorluğunda gerçekleştirilecek "Glenn Gould'a Saygı" başlıklı konserde, Gidon Kremer ve orkestrası Kremerata Baltica, Kremer'in yedi ayrı besteciye verdiği eser siparişinden oluşan, Glenn Gould'a ve J.S. Bach'a adanan Bach Transkripsiyonları Serisi'ni Türkiye'de ilk kez seslendirilecek. Konser ve ödül töreni öncesinde "Konsere Doğru" etkinliği kapsamında, Aya İrini Müzesi İç Avlu'da, 19.00–19.45 saatleri arasında ünlü piyanist Gülsin Onay, Glenn Gould ve Bach üzerine izleyicilerle bir sohbet gerçekleştirecek.

Kraliçe Elisabeth, Paganini ve Çaykovski Yarışmaları'nda kazandığı ödüllerin ardından baş döndürücü bir kariyere imza atan günümüzün önde gelen kemancılarından Gidon Kremer, 40 yılı aşkın bir süredir dünyanın en ünlü orkestra ve sanatçılarıyla birlikte çalışıyor. Kuşağının en özgün ve dikkat çekici sanatçılarından biri olarak dünya çapında ün kazanan Kremer, çağdaş bestecilere verdiği eser siparişleriyle müzik repertuarının gelişimine kesintisiz katkıda bulunmanın yanı sıra çoğu ödüllü 100'ü aşkın albümü ve sanatsal düşüncelerini kaleme aldığı dört kitabıyla çağımızın en üretken sanatçıları arasında sayılıyor.

İstanbul Müzik Festivali izleyicilerinin yakından tanıdığı Gidon Kremer, ilk kez 1975 yılında 3. İstanbul Festivali'nin konuğu olarak İstanbul'a geldi. Sonrasında birçok kez İstanbul Müzik Festivali'ne konuk olan ve Festival seyircilerinin büyük beğenisini toplayan Gidon Kremer en son orkestrası Kremerata Baltica ile birlikte 36. İstanbul Müzik Festivali'nin konuğu olmuştu.

Kremer'in 1997 yılında 50. yaşını kutlamak amacıyla kendine bir "doğumgünü hediyesi" olarak tasarladığı Kremerata Baltica Baltık ülkelerinin yaşları 19 ile 33 arasında değişen ve Kremer'in bizzat seçtiği 27 genç yeteneği bir araya getiriyor. Gidon Kremer yönetimindeki Kremerata Baltica dünyanın önemli müzik merkezlerinde yılda yaklaşık altmış konser veriyor. Topluluk 2002 yılında "After Mozart" albümü ile Grammy ve Alman ECHO Klassik ödüllerine layık görüldü.

"Glenn Gould'a Saygı" konserinin biletleri 200, 150 TL, 120 TL, 90 TL, ve 20 TL (öğrenci) üzerinden, Biletix satış kanalları, İKSV (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00–18.00 saatleri arasında) ve Aya İrini Müzesi'ndeki gişeden alınabilir. Lale Kart sahipleri biletlerinde üyelere özel indirimden yararlanabilirler.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title