Haberler

Gesiad'dan Ar-ge Semineri

Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği (Gesiad) Tarafından "Tübitak Ar-ge Destekleri" Konulu Seminer Düzenlendi.

Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından "TÜBİTAK Ar-Ge destekleri" konulu seminer düzenlendi.

GESİAD tarafından iş adamalarına ve gençlere yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Ar-Ge Destekleri Uzmanı Ömer Özdinç, Ar-Ge sürecinin öncelikle kavram geliştirme, fizibilite, tasarım ve tasarım doğrulama, prototip geliştirme, testler, deneme üretimi şeklinde oluşturulması gerektiğini belirtti. Özdinç, "Destek programının amacı 2013 yılına kadar GSMH içinde Ar-Ge oranının yüzde 2 çıkarılmasıdır. Bunun yüzde 50'sinin özel sektör tarafından gerçekleştirilmesi, şirketlerin Ar-Ge yapma sistematiği kazanması, rekabet koşullarında kalite ve maliyetin artması, ithalatın düşürülmesi ihracatın arttırılması, üniversite-sanayi işbirliği ve Ar-Ge harcamalarının firmaya avantaj sağlar duruma getirmektir" dedi.

Bu desteklerden ürün ve üretim sistemlerini sürekli geliştirmek zorunda olan firmalar, imalatçılar, yazılımcılar, elektronikçiler başta olmak üzere tüm özel sektördeki tüzel kişilikler ve hizmet sektöründeki her firmanın yararlanabileceğini ifade eden Özdinç, "Destek kapsamında 3 proje var. Bunlar, yeni ürün/hizmet geliştirme, mevcut ürünün/hizmetin iyileştirilmesi ve üretim sisteminin/hizmet sürecinin iyileştirilmesi projeleridir. Projelerin tamamen hazır teknolijiler alınarak gerçekleşmemesi, firmaların teknoloji ve know how olarak özgün katkılarının olması proje için gereklidir" diye konuştu.

(MEA-MŞ) 08.05.2008 17:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title