Haberler

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Saygun'un Bakü Ziyareti

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Bakü'deki Temasları Çerçevesinde Azerbaycan Dahili Koşunlar (İçişleri Bakanlığı)'a Bağlı Jandarma Komutanlığı'nı Ziyaret Etti.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Bakü'deki temasları çerçevesinde Azerbaycan Dahili Koşunlar (İçişleri Bakanlığı)'a bağlı Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Dahili Koşunlar Komutanı Tümgeneral Zakir Hasanov tarafından askeri törenle karşılanan Orgeneral Saygun, tören kıtasını denetledikten sonra Yukarı Karabağ çatışmalarında şehit olan askerler için dikilen anıta çelenk bıraktı. Karargah binasında incelemelerde bulunan Orgeneral Saygun'a karargah yetkilileri Dahili Koşunlar Komutanlığı'nın faaliyetleriyle ilgili brifing verdi.

Orgeneral Saygun, daha sonra Tümgeneral Hasanov ile makamında bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşme ve brifingin ardından Azeri gazetecilerin sorularını cevaplayan Orgeneral Saygun, iki ülke arasında askeri işbirliğinin artarak devam ettiğini, bunun en önemli bölümünün eğitim iş birliğinin oluşturduğunu bildirdi.

Azerbaycan ziyaretini tamamlayan Orgeneral Saygun, TSİ 09:00 sıralarında Genelkurmay Başkanlığı'na ait özel uçakla Bakü'den ayrıldı. Bakü'yü ilk kez ziyaret eden Orgeneral Saygun'un 4 günlük temaslarında en önemli konuyu Genelkurmay Başkanlığı ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı arasında askeri iş birliği, yardımlaşma ve ortak projeler gibi faaliyetler hakkında 'yüksek düzeyde diyalog komisyonun kurulması teşkil etti.

Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev ile Orgeneral Saygun'un eşbaşkanlığını yürüteceği komisyon, iki ülke arasında askeri iş birliği ve yardımlaşma konularının daha koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlıyor.

(MN-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title