Haberler

Prof. Dr. Alper Çelik hakkında yeni suçlama: 'Eşin iyi olacak, bayramda evde olacak' demişti

Güncelleme:

İstanbul'da şeker hastalığı nedeniyle Prof. Dr. Alper Çelik tarafından ameliyat edilen Cevdet Akbulut, operasyon sonrasında vefat etti. Akbulut'un acılı eşi, 'Bana 'eşin iyi olacak, bayramda evde olacak' demişti. Hastaneye sağlam adamı götürdüm, ölü geldi. Benim 5 tane evladım var. Bir senedir gözyaşlarım dinmedi' dedi.

Prof. Dr. Alper Çelik hakkında yeni suçlama: "'Eşin iyi olacak, bayramda evde olacak' demişti"

İSTANBUL - İstanbul'da şeker hastalığı nedeniyle Prof. Dr. Alper Çelik tarafından ameliyat edilen Cevdet Akbulut, operasyon sonrasında vefat etti. Akbulut'un acılı eşi, "Bana 'eşin iyi olacak, bayramda evde olacak' demişti. Hastaneye sağlam adamı götürdüm, ölü geldi. Benim 5 tane evladım var. Bir senedir gözyaşlarım dinmedi" dedi.

Olay, İstanbul'da 25 Nisan 2023 tarihinde yaşandı. İddiaya göre, 5 çocuk babası Cevdet Akbulut, diyabet hastalığı nedeniyle Prof. Dr. Alper Çelik ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Cevdet Akbulut ameliyattan 3 gün sonra kendini iyi hissetmediğini söyledi. Hasta kendisini iyi hissetmemesine rağmen eve gönderildi. Evde daha da fenalaşan Cevdet Akbulut'un ailesi hastaneyi arayarak durumunun kötü olduğunu bildirdi. Hastane yetkilileri tarafından 'dikişli yerlerdeki sıvıları kendiniz temizleyin' denildi. Durumu gittikçe kötüleşen Cevdet Akbulut, Prof. Dr. Alper Çelik tarafından 10 Mayıs'ta ikinci kez ameliyat oldu. Bu ameliyatın ardından durumu kötüleşen hastaya ardı ardına iki defa stent takıldı. Başka hastaneye sevki yapılan ve vücudunda enfeksiyon olduğu, yemek borusunun delindiği, bağırsaklarında sızıntı olduğu tespit edilen Akbulut, 28 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

"5 evladım var, bir senedir gözyaşlarım dinmedi"

Cevdet Akbulut'un eşi Nahide Akbulut, "Eşimi 3 gün içinde ameliyat etti, 4'üncü gün evdeydik. 'Sadece süt vereceksiniz' dedi. Bir kaşık çorba verdim. Gece sancılandı. Karnından intihaplar akıyordu. Biz hastaneyi aradık. Hastanedeki hemşire de 'bu kremi sürün, buraya getirmenize gerek yok' dedi. Ben onu da uyguladım. Hastam gece saat dörtte sancılandı. Hastaneye götürdüm. 'Enfeksiyon kapmış' dediler. Eşimi açık ameliyata aldılar. İki ay boyunca ben hastanedeydim. O hastanede neler dönüyor, neler dolaşıyor hepsini biliyorum. Koridorda hiç kimseyi kimseyle görüştürmüyorlar. Sadece arada bir su alma yeri var. Bütün hastaları birbirinden ayırıyorlar. Her sabah saat 7 buçuk'ta hafta içi geliyordu. 'Hocam benim 5 tane evladım var. Sadece eşim var, bana bakacak kimsem yok' diyordum. 'Eşin iyi olacak bayramda evde olacak' diyordu. Tehditle bana kağıt imzalattılar ve beni devlet hastanesine gönderdiler. Devlet hastanesine gittiğimiz zaman enfeksiyonu 300 'ün üzerindeydi. Yemek borusu delinmiş. Bağırsağı delinmiş. Yemeği içine akıyordu. Lağım patlamış gibi kokuyordu eşim. Eşimin üstünde deney yaptılar. Sağlam adamı götürdüm, ölü geldi evime. Benim 5 tane evladım var. Bir senedir gözyaşlarım dinmedi" dedi.

Prof. Dr. Alper Çelik'in avukatı Özge İrem Aksu ise müvekkili hakkındaki iddialara ilişkin, "Son birkaç gündür basında çıkan haberleri bizler de üzülerek izliyoruz. Biz öncelikle hukuki sürecin neticelenmesini beklediğimiz için sessiz kalıyoruz. Karşımızda 18 bine yakın ameliyat yapmış, 300 tane öğrenci yetiştirmiş, hayatını insanların canını kurtarmaya adamış bir bilim insanı, bir cerrahtan bahsediyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafımıza 3 yıllık meslekten men cezasını tebliğ etti. Biz bu noktadan itibaren hukuki sürecimizi başlattık. Şu an için ne idari ne cezai anlamda müvekkil hakkında herhangi bir verilen karar yok. Dolayısıyla bizler hukuk kurallarına, mahkeme kararına saygı duyarak en doğru kararın verileceği kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şeker Hastalığı Şeker Hastalığı Operasyon Ameliyat İstanbul Hastane Suç Hukuk Genel Sağlık Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title