Haberler

Genç Kadın Avukatlardan, "Kadına Şiddete Son" Eylemi

Kendilerini "Şiddete Karşı Genç Kadın Avukatlar" Olarak Adlandıran Bir Grup Kadın Avukat, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi Önünde Eylem Yaptı. "Kadına Yönelik Şiddete Son", Eşitlik, Adalet Kadınlara Özgürlük" Sloganları Atan Genç Avukatlar, Şiddete Son Verilmesini İstedi.

Kendilerini "Şiddete Karşı Genç Kadın Avukatlar" olarak adlandıran bir grup kadın avukat, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. "Kadına yönelik şiddete son", Eşitlik, adalet kadınlara özgürlük" sloganları atan genç avukatlar, şiddete son verilmesini istedi.

Adliye önünde toplanan grup adına açıklama yapan avukat Berna Yüksekdağ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü öncesinde hem kadın hem de hukukçu kimlikleriyle şiddete karşı bir ses olarak yerlerini aldıklarını söyledi. Kadına yönelik şiddete ilişkin hukuki düzenlemelerde yetersizliklerin olduğunu, lehe sayılabilecek bazı yasaların ise uygulanmasının yerine getirilmediğini belirten Yüksekdağ, "Kadın, korunmaya muhtaçlar kategorisinde göstermelik bir şekilde yer alıyor" dedi.

Yüksekdağ, kadınlara yönelik kötü muamelenin tüm sosyal yapıyı olumsuz yönde etkileyeceğini kaydederek, "Kadının aldığı yara eninde sonunda hepimizi acıtacak" diye konuştu.

Yüksekdağ, ayrıca şiddetin kaynağı olmayan kadının şiddetin nesnesi de olmayacağını vurgulayarak, her kesimden şiddete uğrayan kadınları, şiddeti kabullenmemeye, onun karşısında sessiz kalmamaya çağırdı.

(SK-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title