Haberler

Gaziantep Trafiğine "Fahri Trafik Müfettişi" Takviyesi Yapılacak

Gaziantep'te Yeni Yılda 172 Fahri Trafik Müfettişinin Görevlendirileceği ve 258 Bin 998 Kayıtlı Aracın Bulunduğu Kentte Fahri Trafik Müfettişi Sayısının 518'e Çıkarılacağı Bildirildi.

Gaziantep'te yeni yılda 172 fahri trafik müfettişinin görevlendirileceği ve 258 bin 998 kayıtlı aracın bulunduğu kentte fahri trafik müfettişi sayısının 518'e çıkarılacağı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında insan faktörünün büyük oranda rol oynadığının bilinmekte olduğu, kazaların asgari düzeye indirilmesinde trafik cezalarının yeterli olmayacağı, kazaları önleyebilmek için sürücülerin kurallara riayet etmeleri gerektiği belirtildi. Bu amaçla, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Ek-6 Maddesi hükmüne dayalı olarak hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe konulan "Fahri Trafik Müfettişliği Görevi ve Çalışma Yönetmeliği" gereğince kentte 346 fahri trafik müfettişinin görev yapmakta olduğu kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aynı yönetmeliğin 12. maddesinde, her ilin fahri trafik müfettiş sayısı, o ildeki merkez ve ilçe trafik tescil kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde iki oranında tespit edilir denilmekte. İlimizde 258 bin 998 adet motorlu araç kayıtlı olduğundan, 346 olan fahri trafik müfettişi sayısının 518'e çıkarılması planlanmıştır."

Fahri trafik müfettişi olacak vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve en az kırk yaşında olması gerektiği ifade edilen açıklamada, diğer şartlar şöyle sıralandı:

"En az yüksekokul mezunu olmak. En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak. Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak. Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması. Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak. Taksirli suçlar ve ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak."

Fahri trafik müfettişi olmak isteyen ve durumları şartlara uygun vatandaşların, ikametgeh belgesi, adli sicil raporu, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, sürücü belgesi fotokopisi ve öğrenim durumunu belirtir belgeyle 10 Şubat 2008 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekleri kaydedildi.

(OÇ-OÇ-Y)

31.12.2007 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title