Haberler

Gaziantep'te Dogalgaz Ağı Genişliyor

Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım A.ş. (Gazdaş) Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, "Merveşehir Mahallesi'nden Sonra Bu Ay İçinde Güvenevler, Atatürk, Batıkant ve Binevler Mahallelerinin Tamamına, Osmangazi Mahallesi'nin İse Bir Kısmına Doğalgaz Vermeye Başlayacağız" Dedi.

Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (GAZDAŞ) Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, "Merveşehir Mahallesi'nden sonra bu ay içinde Güvenevler, Atatürk, Batıkant ve Binevler mahallelerinin tamamına, Osmangazi Mahallesi'nin ise bir kısmına doğalgaz vermeye başlayacağız" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Makine İmalat Komite Başkanı Erol Arda başkanlığında GTO'da yapılan bilgilendirme ve tanışma toplantısında konuşan Yalçın, ekonomik oluşu, pratik bir kullanım sağlaması ve yüksek ısıtma gücüne sahip olması, en önemlisi çevreci olması nedeniyle dünyada doğalgaz kullanımının giderek yaygınlaştığını ifade etti.

Toplantıda doğalgaz tesisatı döşenirken nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl abone olunacağı konularında bilgi veren ve doğalgazın güvenli kullanımı konusunda önerilerde bulunan Yalçın, Gaziantep'te 2006 yılı Temmuz ayında başladıkları doğalgaz altyapı çalışmalarına ilk olarak Merveşehir Mahallesi'nde başladıklarını söyledi.

2006 yılında proje kapsamında başladıkları alt yapı çalışmaları neticesinde 2007 yılının Eylül ayında ilk gazı yine Merveşehir Mahallesi'ne ulaştırdıklarını kaydeden Yalçın, bu ay içerisinde de Güvenevler, Atatürk , Batıkent ve Binevler mahallelerinin tamamına, Osmangazi Mahallesi'nin ise bir kısmına gaz dağıtımı yapacağız. GAZDAŞ olarak altyapı çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Hazırladığımız yatırım çerçevesinde 2010 yılına kadar basınç düşürme istasyonlarının kurulması, doğalgaz dağıtım şebekesinin oluşturulması, servis kutularının yerleştirilmesi, hazırlanan iç tesisatların onaylanması işlemlerini tamamlayarak, bölgeyi aşama aşama doğal gaza kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

GTO üyelerini doğalgaz konusunda bilgilendiren Yalçın, toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

(SMR-OÇ-Y) 05.03.2008 17:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title