Haberler

Gazeteciler Günü Mesajı

Televizyonlarda Ve Radyolardaki Teknik Personelin, Velhasıl, Basın Yayın Organlarında, Görevlerini İfa Eden Herkesin Gazeteciler Gününü Kutluyorum.

Öncelikle bütün gazeteci arkadaşlarımın, gazete, televizyon ve radyo sahiplerinin, muhabirlerinin, perde arkasında çalışan ve her gün gazete çıkarmak için çabalayan matbaa çalışanlarının, televizyonlarda ve radyolardaki teknik personelin, velhasıl, basın yayın organlarında, görevlerini ifa eden herkesin gazeteciler gününü kutluyorum.

Özellikle sahada işin asıl yükünü omuzlayan muhabir arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Yaptığınız iş çok önemli. Her mesleğin kendine göre mutlaka önemi büyük ama sizler bilgi toplumu adını verdiğimiz 21 YY toplumu için vazgeçilmez bir noktadasınız. Bunun bilincinde olun ki görevinizin sorumluluğu da omuzlarınızda hissedesiniz.

Teknolojinin geliştiği, her türlü bilginin çok çabuk yayıldığı günümüzde, doğru ve güvenilir haberi yapabilmek, tarafsız ve sorgulayan basın organlarını kurup hayatını sürdürmek çok zor bir iş. Sizler bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak yegâne güçsünüz. Mesleğinize olan inancınızı yitirmeyin ve bu inancı her geçen gün büyütün ki, bu toplumun gerçek bilgiye, gerçek habere ulaşmasını sağlayabilesiniz.

Bir önemli konuda haber yapabilme hürriyetinizdir. Bu gün bile basın, her konuda sansürden uzak, tam manası ile bağımsız bir kimlik sergileyebiliyor diyemiyoruz. Ancak kat edilen mesafe, gelinen nokta ortadadır. Türk Basını, bu gün, demokratik yönetimin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Doğru habere ulaşma ve fikirlerini ifade edebilme hürriyeti demokratik rejimlerin vazgeçilmezidir. Türk basını bu gün dünyada birçok ülke basınından öndedir.

Basın özgürlüğünün, bir iletişim hakkı olarak, kapsamının ve içeriğinin genişlemesi, istenilen düzeye gelmesi, ancak, biz siyasilerin, siz görsel ve yazılı basın kuruluşları ve gazetecilerin, ayrıca hukukçuların, aydınların, basınla ilgili meslek örgütlerinin, işbirliği ile bütün tarafların ortak çabası sonucunda, el ele vermesi ile sağlanabilecektir.

Türk basınının gelişimi, basın hürriyetinin istediğimiz noktaya gelebilmesi ve bağımsız hür basının teşekkülü için omuzlarınızdaki yükün bilincinde hareket ederek, en az biz siyasiler ve yöneticiler kadar sizlere de iş düştüğünü unutmamalısınız.

Şehrimizde yerel yayın yapan televizyon ve gazetelerin ve ulusal haber ajanslarının temsilcilerinin basın bayramlarınızı tekrar kutlar, saygılar sunarım.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 14 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? #9917
Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title