Haberler

Gaün'de Konsey Ülkücü Öğrencilerin

Gaziantep Üniversitesi’nde Öğrenci Konseyi Başkanlığı için yapılan seçimi Gaziantep Ülkü Ocaklarının adayı Abdurrahman Şahmaranezici bir çoğunlukla kazandı.

Gaziantep Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Başkanlığı için yapılan seçimi Gaziantep Ülkü Ocaklarının adayı Abdurrahman Şahmaranezici bir çoğunlukla kazandı.Ferman, "Başbuğun Fakülteler Bizimdir" sloganı ile seçim çalışmalarını başlatan Gaziantep Ülkü Ocakları açıklanan sonuçlarla Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığına ismini yazdırdı.

Seçimle ilgili olarak bir basın açıklaması yayımlayan Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı M. Fuat Yozbatıran, Konsey Başkanı seçilen Abdurrahman Şahmaran ile Gaziantep Üniversitesi Teşkilat Başkanı İbrahim Halil Şahan'ı tebrik etti.

"Gelenek devam etti"

Seçim hakkında bilgi veren Yozbatıran, açıklamasında "Bilindiği üzere Gaziantep Üniversitesi Konseyi Başkanlığını Ülkücü Hareket olarak yıllardır kazanmaktayız. Geleneği devam ettiren Gaziantep Üniversitesi Teşkilat Başkanı İbrahim Şahan ve Gaziantep Üniversitesi Teşkilatını tebrik ediyorum. Sandıklar bir kez daha göstermiştir ki Ülkücü Hareket Gaziantep Üniversitesinde takdir edilmekte ve sevilmektedir. Ülkücü Hareketin bu başarısını hazmedemeyen karanlık şer odakları bir kez daha hezimete uğramıştır. Milli-manevi şuur sahibi öğrenci kardeşlerimiz, ülkücü hareketin yanında olduklarını göstermişlerdir. Bu seçim sonuçları Gaziantep Üniversitesinde sürekli provakasyon yapan, öğrenci kardeşlerimizin beynini yıkamaya çalışanlara ders olmuştur" dedi.

"Üniversitemize hizmete devam edeceğiz"

Yozbatıran "Zihinleri aydınlatma yeri ve her yönüyle bilim yuvası olan üniversiteler, gelişmiş toplumların en önemli, en gözde kurumlarından biridir. İnsandaki beynin işlevi neyse toplum nezdinde de üniversitenin fonksiyonu odur. Bireylerin üst düzeyde eğitimi burada gerçekleşir. Üniversiteler bireylere sadece meslek kazandıran kurumlar değildir bireyin anlayışı, muhakemesi, özgün düşüncelere kavuşması üniversitede doğar, orda gelişir, yine oradan beslenebilirse yaşar. Üniversiteler Atatürk'ün tanımıyla "irfanı hür, vicdanı hür" insanların yaşadığı, aklın ve bilimin egemen olduğu müesseselerdir. Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'in ferman verdiği günden itibaren ilim ve irfan yuvası olan üniversitelerde her zaman doğruyu söyleyip hakkı savunduk Ülkü Ocaklarının üniversitelerdeki hakimiyetini çekemeyen bazı odaklar bu seçimde Ülkü Ocaklarının karşından kendilerince birlik olmuşlar bazı makam sahipleri bu şeref yoksunu insanların seçimi kazanması için ellerinden geleni yapmışlardır. Yüce Allah'ımızın takdiriyle mazlum Anadolu çocuklarının döktüğü alın teri güç odaklarının maddi manevi bütün gücünü yenmiştir ama unutulmamalıdır ki Bozkurt kışı geçirir de yediği ayazı unutmaz. Başımızı koyduğumuz bu davada karşımızda duran her güç her kuvvet her makam yok olmaya mahkumdur. Biz geçmişte olduğu gibi üniversitemize ve devletimize her türlü hizmete devam edeceğiz. Hainlerin terör örgütleri bu sözü aklından çıkarmamalıdır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title