Haberler

Gaün'de Erasmus+ ve Youthpass Sunumu Yapıldı

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hukuk Topluluğuna üye öğrencilerin yazdığı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projeleri Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan "Bir Usta Bin Usta" isimli Gençlik Değişimi" projesi kapsamında GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi Personellerinden...

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hukuk Topluluğuna üye öğrencilerin yazdığı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projeleri Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan "Bir Usta Bin Usta" isimli Gençlik Değişimi" projesi kapsamında GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi Personellerinden Şeyho Bozkuş tarafından ERASMUS+ ve YOUTHPASS sunumu yapıldı.

Estonya, Makedonya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden katılımcıların bulunduğu sunumda, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının hatırlanması ve uygulanması için yazılan proje katılımcılarına GAÜN Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda Erasmus+ ve Youthpass Sertifikası sunumu gerçekleştirildi. Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine 2014-2020 yıllarında uygulanacak olan yeni program olduğunu belirten Şeyho Bozkuş,"Erasmus+ programının bir alt dalı olan Gençlik Değişimi projeleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunan Avrupa Birliği destekli bir programdır" şeklinde konuştu. Youthpass Sertifikası Erasmus+ Gençlik Programı tarafından fonlanan projelerin katılımcılarının projelerde neler yaptıklarını ve neler edindiklerini göstermek için hazırlanan bir araç olduğunu aktaran Bozkuş, Youthpass sertifikası gençlerin katıldıkları projede elde ettikleri beceri ve yeterlikleri tanımlayarak gelecek kariyerleri açısından önemli bir belge niteliği taşıdığını söyledi. Şeyho Bozkuş, "Projenin konusu; son yıllarda artan teknoloji kullanımı ve sosyal yaşamdan uzaklaşarak fazlasıyla sosyal medya kullanma alışkanlığına sahip olması gelecek nesiller üzerinde de etkili olmaktadır. Bu alışkanlıklar Türkiye'de olduğu gibi Avrupa gençlerinin de sahip olduğu davranışlardır ve onları da büyük oranda etkiliyor. Gençlerin çoğu, teknolojinin gelişmesi, makine üretiminin yaygınlaşması neticesinde her şeyin hazır alınması gibi olanakların da artmasıyla sürekli tüketime yöneliyor. En küçük ihtiyaçların bile hazır kullanımına teşvik edilen gençler bir şeyleri üretmeye ve kişisel yeterliklerini artırmaya çaba göstermiyor. Bu durum gittikçe pasifleşmelerine, özgün düşüncelerinin zayıflamasına, sanat dallarına ve bu yönde gerçekleştirdikleri faaliyetlerin azalmasına, sürekli hazır tüketime yönelip üretimden uzaklaşmalarına yol açıyor. Bu durum zaman içerisinde gençlerin sanat dallarına verdikleri değer ve kültürel miras bilincinin azalmasına sebep oluyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title