Haberler

Garanti Sigorta'nın İsmi Değişti

Garanti Sigorta'nın, Yarından İtibaren Faaliyetlerine Eureko Sigorta A.ş Olarak Devam Edeceği Bildirildi.

Garanti Sigorta'nın, yarından itibaren faaliyetlerine Eureko Sigorta A.Ş olarak devam edeceği bildirildi.

Garanti Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, Eureko B.V ile Garanti Bankası arasında, Garanti Sigorta'nın yüzde 80 hissesinin 365 milyon avro bedelle Eureko B.V'ye satışına ilişkin anlaşmanın Mart ayında imzalanmasının ardından, Garanti Sigorta'nın isminin “Eureko Sigorta” olarak değiştirileceği kaydedildi.

Eureko Sigorta'nın hisselerinin yüzde 20'sinin Garanti Bankası'na ait olmaya devam edeceği ifade edilen açıklamada, Eureko B.V Üst Yöneticisi (CEO) Maarten Dijkshoorn'un, “Eureko Sigorta olarak hedefimiz, 2012'ye kadar ilk beş, 10 yılda ise sektörün ilk iki şirketi arasında yer almak” ifadelerine yer verildi.

Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri ise bir yandan Garanti Bankası ile devam eden işbirliği sayesinde banka sigortacılığındaki konumlarını korurken, diğer yandan acente-broker ve alternatif dağıtım kanallarını güçlendirmeye odaklanacaklarını belirterek, Eureko B.V'nin uluslararası inovasyon merkezi olmayı hedeflediklerini aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title