Haberler

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: UEFA ile Görüşmeye Gidiyoruz

Güncelleme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Ankara'da iftar organizasyonuna katılırken, UEFA ile görüşme yapacaklarını dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray Kulübü'nün başkanı Mustafa Cengiz, başkentte iftar organizasyonuna katıldı.

Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (1905 AGS) Galatasaraylılar Evi'nde düzenlediği iftar organizasyonuna dernek yöneticileri ve üyeler katıldı.

Mustafa Cengiz, iftarın ardından yaptığı konuşmada organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Sıradan bir iftar yemeği konuşması yapmadığını katılımcıların tarihi bir ana şahitlik ettiğini belirterek, "İlk defa okullular ile alaylılar, Galatasaraylılar Birliği ile dernek bir araya geldi. Fiziki olarak da bu çatı altında bu ilk kez gerçekleşti. Bizi bölmeye ayrıştırmaya çalışanlara Ankara tokat gibi bir cevap veriyor." diye konuştu.

"ANKARA'YA ÖNDEMLİ BİR PROJENİN ADIMINI ATMAK İÇİN GELDİK"

"Karıncanın hikayesi gibi belki finali göremeyiz ama onun yolunda ölürüz." ifadesini kullanan Cengiz, şöyle devam etti:

"Ankara'ya önemli bir projenin adımını atmak için geldik. Büyüklerimiz hep bir miras bıraktı ama biz değerlendiremedik. Gelecek kuşaklara kötü bir mali miras bırakmak istemiyoruz. 3,5 ay, 60-65 günlük süreçte çok defa Ankara'ya geldik. Mali sorunları çözmek için Teknokent Projesi ile silikon vadisi projelerimiz var. Spor salonu projemizde maçların dışında salon boş kalacaktı. Atıl bırakmamalıydık, biz de Teknokent Projesi'ni uygulamaya, silikon vadisi projesine karar verdik. Bunu hükümet ve üniversite ile yapacağız. Galatasaray Üniversitesimiz de içinde olacaktır. Sayın bakanımızla görüştük, tam destek vereceğini ifade etti. Mecidiyeköyde'ki otelimizi de bu projeye dahil ettik. Geldiğimizden beri bir an, bir gün bile durmadık. Bir saat işime gitmedim. Kim Galatasaray başkanı olacaksa da işe gitmemeli. Biz bu işi bitireceğiz Sayın Bakan da bugün bunun mührünü vurdu. Sancaktepe Projesi'ni de geliştirdik. Bizim 14 branşta 1453 sporcumuz var. Bin 200 dönümlük bu arazide bütün olimpik branşları bir araya toplayabileceğimiz bir alan. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüştük bakanımız da maliye bakanımız da destek vereceklerini ifade ettiler."

"ORADA ANLATACAĞIZ"

UEFA yetkilileri ile görüşmek için yarın sabah Cenevre'ye gideceklerini ifade eden Cengiz, "Orada anlatacağız. UEFA'nın olumsuz tepkisi yok. Bizden açıklık, samimiyet ve doğruları söylememizi istediler. Her üçünü 3 ay boyunca kendilerine ispat ettik. Biz etkili bir sunum yaptık ki çok uzun süre bizi dinlediler ve inandılar. Çapraz sorular sordular ama biz her şeye hazırdık. Sunumu her duruma göre yeniden yaptık Bu hafta Tekno kent projesini anlattık. çok şaşırdılar. Yarın da geldiğimiz son durum hakkında kendilerine bilgi vereceğiz." diye konuştu.

Galatasray Kulübü hakında 300'den fazla hukuk davası olduğunu futbolcu alacaklarıyla ilgili problemlerin bulunduğunu dile getiren Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz öncelikle bonservis bedelerini, kredi borçlarını ödedik. Borcun yapılandırılması değil banka kredilerini yeniden yapılandırmaya gittik. Hukuki zemin hazırlanıyor. UEFA'ya 24 ay sonra denk bütçeye geliriz dedik. Kriz ortamında dahil. İsraftan kaçındıkça, küçülmeden, nokta atışlarla, özellikle de futbolla doğru hamleler yaptıkça menajerlere çok para kaptırmadıkça Galatasaray, 2 yıldan önce de mali anlamda rahatlığa kavuşacaktır."
Konuşmaların ardından katılımcılar Mustafa Cengiz ile sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

altay:

Sanki ceza var gibi çok konuşup duruyor bu adam.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title