Haberler

Futbol, Vatikan'a da Adım Attı

Yeryüzünde Kitlelerin En Büyük İlgi Odağı Spor Dallarından Biri Olan Futbol, Nihayet Vatikan'a da Adım Attı.

Yeryüzünde kitlelerin en büyük ilgi odağı spor dallarından biri olan futbol, nihayet Vatikan'a da adım attı.

Vatikan tarafından düzenlenen Papazlar Kupası'nda yaklaşık 50 ülkenin papaz adayları ve papazlarından oluşan oyuncular, 16 takım halinde yarışacaklar. Papazlar Kupası'nın ilk maçı, 24 Şubat Cumartesi günü Papalık Gregoryan Üniversitesi ile Mater Ecclesiae Papaz Okulu arasında oynanacak.

Vatikan'a bağlı kurumların oluşturduğu takımlar arasında oynanacak olan Papazlar Kupası'na ilişkin ayrıntılar, katolik eğilimiyle tanınan İtalya Spor Merkezi adlı dernek tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantısında, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Gianni Petrucci de hazır bulundu. Petrucci, Vatikan yetkililerinin bu girişiminin, futbol açısından olumlu bir imaj oluşturacağına inandığını söyledi.

Turnuvaya toplam 16 takım katılacak. Takımlarda, Papua Yeni Gine ve Myanmar gibi futbol geleneğinin güçlü olmadığı ülkelerin papaz adaylarından oluşan oyuncular da yer alacak. Papazlar Kupası'nda, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) tarafından belirlenmiş kuralların aynen geçerli olmayacağı da belirtildi.

Papazlar Kupası karşılaşmalarında, takımlar her biri 30'ar dakikadan oluşan iki devreli maç yapacaklar. Papazlara göre uyarlanan yeni kurallara göre hakemin, oyun sırasında kuralları ihlal edenlere mavi kart gösterip, 5 dakikalığına oyuncuyu geçici olarak maç dışında bırakma olanağı da olacak.

İtalya Spor Merkezi'nin düzenlediği basın toplantısında, Vatikan'ın gelecekte oluşturabileceği milli takıma ilişkin yeni bir formanın tanıtımı da yapıldı.

Forma, Vatikan bayrağının renklerinden ve armasından oluşuyor. Kenarları sarı şeritli olan beyaz renkli formada, ''Aziz Petrus'un anahtarları'' olarak bilinen arma da yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title