Haberler

Fransa Ulusal Meclisi'nin Dağlık Karabağ kararına tepkiler

Güncelleme:

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu, Fransa Ulusal Meclisi'nin hükümete, sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"ni tanıması çağrısında bulunan kararı onaylamasını kınadıklarını bildirdi.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu, Fransa Ulusal Meclisi'nin hükümete, sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"ni tanıması çağrısında bulunan kararı onaylamasını kınadıklarını bildirdi.

Karakoyunlu Fransa Ulusal Meclisi'nin Dağlık Karabağ kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Fransız Senatosu ve Ulusal Meclisi yanlı karar alarak, bütün dünyaya rezil olmuşlardır. Ermenistan'ın bile tanımadığı, sözde Dağlık Karabağ nasıl olur da AGİT Minsk Grubu eş başkanı bir ülke tarafından tanınır? Bu çok büyük bir skandaldır." ifadelerini kullandı.

Fransa Senatosu bu durumu görmezden gelse de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1993'te aldığı 822, 853, 874 ve 884 sayılı kararları uyarınca, Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ifade eden Karakoyunlu, şunları kaydetti:

"Fransa Senatosu ve Meclisi'nin aldığı karar yok hükmündedir. Avrupa Güvenlik iş teşkilatı Minsk Grubu eş başkanı Fransa, 28 yıldır çözülmesi gereken Dağlık Karabağ problemini çözme yönünde adım atmayarak, tam tersine problemi kangrenleştirmiş ve binlerce masum insanın ölümüne sebep olmuştur. Bu açıdan Fransa'nın taraflı tutumu sorgulanmalı ve AGİT Minsk grubundan derhal çıkarılmalıdır. Fransa'nın almış olduğu yanlış kararı ve Türk düşmanlığını kınıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Dağlık Karabağ Karakoyunlu Azerbaycan Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title