Haberler

Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmalarına Başlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyonun üyeleri, bahçelerde incelemelere başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyonun üyeleri, bahçelerde incelemelere başladı.

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il müdürlüklerinin koordinasyonunda oluşturulan rekolte tespit komisyonunun fındık üretilen illerin tamamında rekolte tespitinde bulunacağını bildirdi.

Yılmaz, "Çalışmalar 15 gün içinde yapılacak ve komisyon üyeleri tarafından hazırlanacak rapor, 1 Temmuz'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında olacak. Daha sonra da 2016 yılı tahmini rekolte Bakanlığımız tarafından kamuoyuna açıklanacak." diye konuştu.

Yılmaz, çalışmaların titizlikle yürütüleceğini belirterek, "Bu kapsamda komisyon üyelerine, görevlendiren bir harita mühendisi de eşlik ediyor. Bu harita mühendisi hangi bölgelerde, hangi bahçede rekolte tespiti yapıldı, bunun koordinatlarını belirleyecek. Gerektiğinde rekolteye itirazı olanlar, belirlenen bu bahçelere gidip kendileri de inceleme yapabilecek." ifadesini kullandı.

Rekolte açıklamasının Bakanlık tarafından yapılacağını yineleyen Yılmaz, başka kurumlar tarafından yapılacak açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kemal Yılmaz Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title