Haberler

Filatelistlerden Adana'da Bir İlk: Büyüksaat Pulu

POSTA ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) ve Adana Filatelistler Derneği işbirliği ile Adana'da ilk defa Büyüksaat Kulesi'nin pulu çıkartılıyor.

POSTA ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ( Ptt ) ve Adana Filatelistler Derneği işbirliği ile Adana'da ilk defa Büyüksaat Kulesi'nin pulu çıkartılıyor. Adana Filatelistler Derneği Başkanı Bülent Candemir, "Adana'nın PTT tarihi boyunca 4 kez pulu çıktı. Bu yıl ise Büyüksaat'in ilk defa bir posta pulunda kullanılacak olması bizi çok mutlu etti" dedi.

Merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'ndeki PTT ofisinde gerçekleşen Büyüksaat pullarına ilk damga işlemine katılan filateristler ve PTT çalışanları, yüzlerce pulu tek tek damgalayarak satışa hazır hale getirdi. Adana Filatelistler Derneği Başkanı Bülent Candemir, Büyüksaat'in ilk defa pullarda kullanılmasından dolayı heyecanlı ve mutlu olduklarını söyleyerek, "Yılın belli zamanlarında PTT'nin çıkardığı pullara bulunduğu kentlere göre ilk gün damgası yapılır. Bu yıl ise 2 Nisan tarihinden itibaren Adana Büyüksaat pulu basılmaya başlandı. Burada da ilk gün damgalarıyla pullarımız satışa hazır hale geliyor. Biz pul koleksiyoncuları de özel günlerde bu özel pulları kaçırmamaya özen gösteririz" dedi.

ATATÜRK EVİ VE KALELER DE OLACAK

Adana'nın PTT tarihi boyunca 4 kez pulu çıktığını ve bu çalışmaların Varda Köprüsü, şehirler serisi olduğunu belirten Candemir, ileriki süreçte Atatürk Evleri, Yılan Kale ve Toprak Kale gibi kentin simgesi olan yerlerin de pul çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Büyüksaat pullarının PTT şubelerinden 2 TL karşılığında satın alınabileceğini dile getiren Candemir, şöyle konuştu:

"Pul bir ülkenin tarihini, kültürünü anlatan önemli bir simgedir. O ülkede çıkan pul kesinlikle kendisine ait simgelerle basılır. Ayrıca bu yıl Milli Mücadele'nin 100'üncü yıldönümü olması sebebiyle 9-13 Mayıs tarihleri arası Adana'da bir pul sergimiz olacak. Tarihimizi yansıtacak bu sergimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

PTT Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title