Haberler

Fethiye'de Görüntü Kirliliği Olmasın

Fethiye İlçesine Bağlı 2. Karagözler'de Yeni Yapılan Bazı Binaların Çatısına Yerleştirilen Güneş Enerjileri, Yazlıkçıları İsyan Ettirdi. Yaşanan Görüntü Kirliliğine Tepki Gösteren Ressam Tülin Yücedağ Dava Açacaklarını Belirtti.

Fethiye ilçesine bağlı 2. Karagözler'de yeni yapılan bazı binaların çatısına yerleştirilen güneş enerjileri, yazlıkçıları isyan ettirdi. Yaşanan görüntü kirliliğine tepki gösteren ressam Tülin Yücedağ dava açacaklarını belirtti.

Muğla'nın Fethiye ilçesi 2. Karagözler mevkiinde çok sayıda yazlıkçı bazı binaların çatılarına monte edilen güneş enerji sistemi ve klimalara tepki gösterdi. Yaşanan görüntü kirliliğine en sert tepkiyi dile getiren ünlü ressam Yücedağ da, "Yaz aylarını geçirmek üzere eşimle birlikte Ankara'dan geliyoruz. Apartmanların çatı katına güneş enerji sistemlerinin kurulması sonucu Körfez manzarasının yerini alüminyum ve demir yığınına bıraktı. Yaşanan görüntü kirliliğini sona erdirmek için dava açacağız" dedi.

Evinin balkonunda dinlenerek resim yapmanın en büyük zevki olduğunu anlatan ressam Tülin Yücedağ, şöyle konuştu: "Şu anki görüntü ile resim yapmam mümkün değil. Fethiye'ye bu Körfez için, bu doğa için geliyoruz. İlk yerleştiğimizde muhteşem olan Fethiye'de en güzel yerler turistlere yüksek fiyattan ev satabilmek için talan edildi. Son olarak biraz uzağımıza yapımı devam eden bir apartmana 52 klima, bunun yanında nefis Körfez manzarasını kaldıracak şekilde teras katına 10'u aşkın güneş enerji sistemi kuruyorlar. İlgili müteahhidi yaptığı işin mevzuata uygun olmadığı konusunda uyardık. Kendisi bizi azarlayarak, isterse her yere dev pano yerleştireceğini söyledi. Belediyeye çok sayıda müracaatımız oldu. Sorunu çözmedikleri gibi, aldığımız netice bu. Burada imar planında olmayan bir teras katı rezaleti yaşanıyor. Bu gürültü kirliliğinin sona erdirilmesini istiyoruz." Ressam Tülin Yücedağ'ın komşuları Kadir ve Gülben Aktan çifti ise yazı geçirmek için bu sene Fethiye'ye geldiklerine pişman olduklarını belirtti. Çocuklarının yaşanan görüntü kirliliğini sindiremeyerek geri döndüğünü ifade eden Aktan çifti, "Fethiye'ye aşığıyız. Fethiye'nin beton yığını olmasını istemiyoruz. Ön taraflara yapılan binalar imara, çevreye aykırı, buranın güzelliğini bozacak bir şekile sokuldu. Hakkımızı sonuna kadar korumak, bu çirkinliği ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Diğer yandan uzmanlar tarafından plan hükümlerine göre mevzuatta adı geçen bina için güneş enerjileri yerleştirilmesine imkan olmadığı, ancak güneş enerji peteklerinin çatıya monte edilebileceği, kolektör yerleştirilmesinin mevzuata aykırı olduğu dile getirildi.

(MB-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title