Haberler

Fenerli "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Yürüyüşü

Eskişehir’de çeşitli kadın örgütlerine mensup üyelerin bir araya gelerek oluşturduğu Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP) üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle fenerli yürüyüş düzenledi.

Eskişehir'de çeşitli kadın örgütlerine mensup üyelerin bir araya gelerek oluşturduğu Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP) üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle fenerli yürüyüş düzenledi.

Porsuk Bulvarı Adalar istikametinde toplanan yaklaşık 250 Demokratik Kadın Platformu üyesi kadın, burada Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldi. Grup ellerinde tuttukları afiş, döviz ve pankartlarla 'Kadınlar artık susmayacaklar' şeklinde çeşitli sloganlar attı. Daha sonra bir süre halay çeken kadınlar, ardından yürüyüşe geçti. Cep telefonu fenerlerini açıp, Şair Fuzuli ve İsmet İnönü caddelerini sloganlar atarak geçen topluluk, Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önüne gelerek durdu. Düdük ve zil gibi eşyalar ile yüksek ses çıkaran kadınlar, bir süre daha slogan attıktan sonra basın açıklamasına geçti.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Sinem Bay, yaşanan kadın şiddetine dikkat çekerek, "8 Mart 2015'ten bu yana biz kadınlar evde, işte, sokakta, yaşamın olduğu her alanda yaşamımızı savunmaya devam ettik. Kadınların ve trans bireylerin yaşam ve özgürlük alanları engellenmekte ve daralmaktadır. Diğer yandan erkek şiddetine karşı koyarak hayatını savunan kadınların artan sayısı ve kararlılığı mücadelemizi haklı kılmaktadır. Biz kadınlar barıştan yanayız. Savaş sorumlularını uyarıyoruz ve derhal barış için hareket etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre türküler eşliğinde halay çeken kadınlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Porsuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title