Haberler

Fenerbahçe-beşiktaş Derbisi Güvenlik Önlemleri... -İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısında, Beşiktaş Taraftarlarının Toplu Olarak Maça Gelmelerinin Engellenmesi Kararı Alındı

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Bugün Yaptığı Toplantıda, 19 Kasım Pazar Günü Fenerbahçe ile Beşiktaş Takımları Arasında Oynanacak Derbi Maçla İlgili Alınacak Tedbirleri Görüştü.

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, 19 Kasım Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında oynanacak derbi maçla ilgili alınacak tedbirleri görüştü.

İstanbul Valiliği'nde, vali yardımcısı Ergün Güngör başkanlığında yapılan ve 1 saat süren toplantıya Fenerbahçe Kulübü'nden asbaşkanlar Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Kulübü'nden yönetim kurulu üyesi Bülent Deriş ve BJK İnönü Stadı Müdürü Turgut Akhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile Galatasaray Kulübü Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Toroslu katıldı.

Vali yardımcısı Güngör, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Beşiktaş taraftarlarının toplu olarak maça gelmelerine izin verilmeyeceğini, bunun için her türlü önlemi alacaklarını söyledi. Güvenlik güçlerinin, boğazın her iki yakasında da bu konu için tedbir alacağını dile getiren Ergün Güngör, ''Bu maçta etkin tedbirler alacağız. Kesinlikle rakip takım taraftarının toplu olarak stada gelmesini engelleyeceğiz. Her iki kıyıda da güvenlik görevlileri bunun için tedbir alacak'' dedi.

-''BİLETSİZLER STADA YAKLAŞAMAYACAK''-

Güngör, müsabakaya ait bileti olmayanların, stat çevresinde oluşturulan dış arama noktalarından içeri alınmayacağını söyledi.

Stat dışında karaborsa ve elden bilet satışına güvenlik güçlerince izin verilmeyeceğini de kaydeden Ergün Güngör, ''Ayrıca kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek. Deplasman müsabakalarına toplu seyirci organizasyonu yapılmayacak, seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada getirilmeyecektir. Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine UEFA kriterleri uyarınca, güvenliği tam olarak sağlanmış ve stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında yer ayrılacaktır'' diye konuştu.

-''KAPILAR 15.00'TE AÇILACAK''-

Vali yardımcısı Güngör, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesinde tüm tedbirlerin saat 13.00'ten itibaren alınacağını kaydederken, stat kapılarının ise saat 15.00'te açılacağını vurguladı.

Maç günü saat 09.30'da, ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla statta eş güdüm toplantısının yapılacağını söyleyen Güngör, maç sonrasında da değerlendirme toplantısı yapılacağını anlattı.

Beşiktaş Kulübü'ne ayrılan biletlerin tüm Biletix gişelerinde, kimlik fotokopisi ibraz etmek suretiyle ve bir kişinin en fazla 2 bilet alabilmesi koşuluyla satışa sunulduğunu dile getiren Ergün Güngör, müsabaka nedeniyle protokol tribünü için kendisine ismen davetiye verilen şahısların, bunları başka bir kişiye devredemeyeceklerini söyledi.

Güngör, maçta toplam 2,456 güvenlik görevlisinin bulunacağını, maçın da toplam 88 güvenlik kamerasıyla izleneceğini kaydetti.

Ergün Güngör, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun bugün 21 kişiye 21.896 YTL, bugüne kadar da toplam 553 kişiye 585.839 YTL idari para cezası verildiğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü'ne, Fenerbahçe maçı için toplam 2.250 bilet verildiği öğrenildi.

Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nün, doğal üyesi olduğu kurulun toplantısına, Şampiyonlar Ligi'nde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak FC Liverpool maçı için alınacak önlemler konusunda görüş bildirmek için katıldığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title