Haberler

Fenerbahçe: 2 - Psv Eindhoven: 0 (İlk Yarı)

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Yapılan Maçta Fenerbahçe, Hollanda'nın Psv Eindhoven Takımı Karşısında İlk Yarıyı 2-0 Önde Tamamladı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yapılan maçta Fenerbahçe, Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmaya kendi saha ve seyircisi önünde galibiyet parolasıyla çıkan Fenerbahçe, ilk 20 dakikada rakip kalede önemli bir gol pozisyonu üretemedi. 20. dakikadan sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren ve PSV Eindhoven kalesinde arka arkaya pozisyonlar bulan sarı-lacivertlilerin baskısı golleri getirdi. Fenerbahçe, 28. dakikada Marcellis'in kendi kalesine ve 2 dakika sonra da Alex ile güzel bir verkaç yapan Semih'in 30. dakikada attığı golle 2-0 öne geçti. Golden sonra da zaman zaman rakip kalede etkili olan Fenerbahçe, kalesinde PSV Eindhoven'e gol izni vermedi ve ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan PSV Eindhoven, ilk dakikalarda kendi kalesinde rakibine pozisyon vermezken, Fenerbahçe kalesine de etkili ataklar geliştiremedi. Hollanda ekibi, 20. dakikadan itibaren Fenerbahçe'nin baskısı karşısında kalesinde zor anlar yaşamaya başladı. 2-0 geriye düştükten sonra Fenerbahçe kalesinde sadece 2 pozisyon üreten PSV Eindhoven, farkı azaltacak golü bulamadı.

15. dakikada orta sahaya yakın bir yerden sağdan serbest vuruş kullanan Perez'in ceza alanına gönderdiği topa, arka direkte Kromkamp kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

20. dakikada Roberto Carlos'un soldan uzun kullandığı taç atışında, ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in önünü hemen rakip savunma oyuncuları kapatınca, Brezilyalı futbolcunun çaprazdan vuruşunda top savunmadan döndü.

22. dakikada Kazım'ın ceza alanı dışında sağ çaprazdan vuruşunda, ceza alanında Semih'ten önce savunma topa ayak koyarak, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

24. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest atış kullanan Roberto Carlos'un sert vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

25. dakikada Alex'in kafayla indirdiği topa koşan Semih'den önce kaleci Gomez ceza yayına kadar çıkarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

27. dakikada Gökhan'ın ceza alanı dışından sağ çaprazdan sert şutunda, top kaleci Gomez'de kaldı.

28. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan bu kez Kazım'ın sert şutunda, altı pasta Marcellis ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi: 1-0

30. dakikada Alex ile paslaşarak sağdan ceza alanına giren Semih'in yerden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Gomes'in yanından filelere gitti: 2-0

34. dakikada Alex'in ceza alanına girmeden aşırtma vuruşunda, top üst ağlarda kaldı.

35. dakikada orta sahaya yakın bir yerden serbest vuruş kullanan Perez'in ceza alanına gönderdiği topa, Simons sağ çaprazdan vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

40. dakikada ceza alanı dışı sol çaprazından, aut çizgisine yakın bir yerden serbest vuruş kullanan Perez'in doğrudan kaleye gönderdiği top, kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

44. dakikada sağ kanattan Kazım'ın yerden sert ortasında, kaleci Gomes'in elinden kaçırdığı topu savunma uzaklaştırdı ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Alain Hamer, Francis Crelo, Christian Holtgen (Lüksemburg)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Yasin, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Deniz, Aurelio, Vederson, Alex, Semih

PSV Eindhoven: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Mendez, Simons, Van Der Leegte, Perez, Farfan, Lazovic

Goller: Dk. 28 Marcellis (kendi kalesine), Dk. 30 Semih (Fenerbahçe)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title