Haberler

Fener Rum Patriği Bartholomeos Trabzon'da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da bir manastır, bir müze ve iki camiyi gezdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da bir manastır, bir müze ve iki camiyi gezdi.

Maçka ilçesinde, Karadağ'ın eteklerinde yer alan tarih Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayini yöneten Bartholomeos, ayin sonrası ilçe merkezindeki oteline dönerek bir süre dinlendi.

Ardından bir minibüsle, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Hristiyan din adamlarıyla birlikte Trabzon kent merkezine gelen Bartholomeos, tarihi Ayasofya Müzesi'ni gezip müze hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Buradan, kiliseden camiye çevrilen Ortahisar Camisi'ne geçen Bartholomeos, camiyi ziyaret ettikten sonra Yenicuma Mahallesi'ne giderek, eskiden kilise olarak kullanılan, şu anda cami olarak hizmet veren Yenicuma Camisi'ni gezdi.

Bartholomeos, cami çıkışında, cami önünde oynayan çocuklardan birini yanına çağırarak, kendisine ve arkadaşlarına dondurma alması için 100 lira verdi. Parayı alan çocuklar, sevinçle yakındaki markete dondurma almaya koştu.

Patrik Bartholomeos, beraberindekilerle daha sonra Boztepe Mahallesi'ne geçerek burada yıkık halde olan ve içini otların kapladığı görülen Kızlar Manastırı'nı ziyaret etti. Manastır hakkında yanındaki din adamlarından bilgi alan Bartholomeos, ziyaretini tamamlamasının ardından manastır çıkışında da bir çocuğa 100 lira dondurma parası verip bunu diğer çocuklarla paylaşmasını istedi.

Bartholomeos ve beraberindekiler, ziyaretlerin ardından Maçka ilçesindeki otele döndü.

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title