Haberler

Felç Kalmanın Kıyısından Döndü

Doğuştan Omurilik Hastası ve Doktorların, Ameliyat Olması Durumunda Felç Kalabileceğini Söyledikleri Hasta, Mucize Eseri Felç Kalmaktan Kurtuldu. Daha Önce Konuşamayan, Karanlıkta Yürüyemeyen, Ayağında His Kaybı Olan ve Bu Sebepten Ayağı Gelişmeyen Genç Kız, Başarılı Bir Operasyonun Ardından Sağlığına Kavuştu.

Doğuştan omurilik hastası ve doktorların, ameliyat olması durumunda felç kalabileceğini söyledikleri hasta, mucize eseri felç kalmaktan kurtuldu. Daha önce konuşamayan, karanlıkta yürüyemeyen, ayağında his kaybı olan ve bu sebepten ayağı gelişmeyen genç kız, başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Doktorların ameliyat olması halinde felç kalacağını söylediği Hatice Aydın, ameliyatın ardından ilk defa yürümeye başladı. Doğduğundan beri omurilik hastası olan genç kız, son 5 yıldır adım atmayı neredeyse unutmuş. Nöroloji Uzmanı Pınar Özışık, Hatice Aydın'ın hastalığının gergin omurilik sendromu olduğunu belirterek, Aydın'ın omuriliğinin yapıştığını ve bu nedenle ameliyat olduğunu söyledi. Omuriliği uzayamadığı için bacağı da uzayamayan, tek ayağını yere sürerek hareket edebilen Hatice Aydın,

"Yürüyemiyordum, koşamıyordum, psikolojik olarak bu durum beni çok etkiliyordu" dedi. Hatice Aydın, kendisiyle birlikte büyümeyen ayağını tedavi ettirmek için felç olma riskini göze alarak ameliyat olmayı kabul etti. 11 saat süren zorlu ameliyatın sonunda felç kalmanın kıyısından dönen Hatice Aydın, yürümenin, hatta koşabilecek olmanın heyecanını yaşıyor.

(SC-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title