Haberler

Evlenince 8 Yıldır Ödediği Özürlü Maaşını Geri İstedi

Eemekli Sandığı, Doğuştan Özürlü Olan Fatma Ak'a 22 Yıl Önce Özürlü Maaşı Bağladı. 8 Yıl Önce Evlenen Ak, Emekli Sandığı'na Evlendiğini Bildirmedi.

Eemekli Sandığı, doğuştan özürlü olan Fatma Ak`a 22 yıl önce özürlü maaşı bağladı. 8 yıl önce evlenen Ak, Emekli Sandığı`na evlendiğini bildirmedi.

Devlet, Fatma Ak`a 8 yıl boyunca yersiz ödeme yapıldığının farkına varınca, en son 220 YTL olan maaşını kesip, toplam ödediği 3 bin 361 YTL`yi de geri istedi. Eşi de özürlü olan ve komşularının yardımı ile geçindiklerini belirten gözü yaşlı kadın, ``Biz bu ülkenin vatandaşları değil miyiz? Devlet bunu bize yapacağına bir iğne vurup öldürsün`` diye tepki gösterdi.

Konya Selçuklu`da yaşayan ve doğuştan kollarını kullanamayan Fatma Ak`a (51), 29 yaşında iken Emekli Sandığı tarafından `Özürlü Maaşı` bağlandı. Ak, 1998 yılında görücü usulü ile tanıştığı Mehmet Ali Ak (41) ile evlendi.

Çiftin bir erkek çocukları dünyaya geldi. Muhammed adı verilen minik çocuğun kalbinde doğuştan delik olduğu tespit edildi. Mehmet Ali Ak, Selçuklu Belediyesi tarafından temizlik işlerinde görevlendirilmek üzere geçici olarak işe alındı. Ancak Fatma Ak, evlendikten sonra özürlü maaşının kesilmesi için Emekli Sandığı`na başvurmadı. Emekli Sandığı, Fatma Ak`a 8 yıl boyunca özürlü maaşı ödemeyi sürdürdü.

8 YIL SONRA FARKEDİLDİ

Fatma Ak`a yersiz ödeme yapıldığı 8 yıl sonra farkedildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emekli Sandığı Yaşlılar Güvenlik Dairesi, özürlü kadına bir yazı göndererek 4 Mayıs 1998 tarihinde evlendiğinin tespit edildiğini, bu nedenle 8 yıl boyunca hak kazanmadığı halde maaş ödendiğinin belirlendiğini bildirdi. Bu nedenle yersiz ödendiği belirlenen 3 bin 361 YTL, Sosyal Güvenlik Kurumları 2022 sayılı kanunun 23`ncü maddesi gereğince geri istendi. Yazıda paranın en yakın Maliye teşkilatına yatırılması gerektiği belirtildi.

HER İŞİNİ AĞZIYLA YAPIYOR

Kollarını doğuştan kullanamayan, baçaklarını ise bükemeyen Fatma Ak, her işini ağzıyla yapmaya çalışıyor. Çocuğunu ağzı ile giydirip, bulaşıklarını ağzı ile yıkayan Ak, ``Eşim asgari ücretle çalışıyor ve 250 YTL ev kirası ödüyoruz. Paranın büyük bölümü çocuğum ve benim tedavilerime gidiyor. Komşularımızın getirdiği yiyeceklerle geçimimizi sağlayabiliyoruz. Bu parayı ödememiz mümkün değil. Biz bu ülkenin vatandaşları değil miyiz? Devlet bunu bize yapacağına bir iğne vurup öldürsün`` diyerek tepkisini dile getirdi.

Kerem PULGAT/KONYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title