Haberler

Etso 8 Derslikli Okul Yaptırıyor

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak olan Çiçek köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak olan Çiçek köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

ETSO, OSB kuruluşunda kendilerine destek veren Çiçek köyüne, teşekkür duygularını ilköğretim okulu yaptırarak gösteriyor. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin makamında düzenlenen törenle, 8 derslikli ilköğretim okulunu hayata geçirecek imzalar atıldı.

Törende konuşan Vali Kocatepe, Elbistanlı sanayicilerin sergiledikleri davranışı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Kahramanmaraş milli eğitimine yaptıkları bu katkı nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Hayırsever işadamlarının yaptırdıkları okullarla eğitim-öğretimdeki derslik sıkıntısına büyük katkı sağladıklarını dile getiren Kocatepe, "Şu anda devam eden inşaatlar var, tamamlananlar var ve devam eden inşaatlardan bitecek olanlar var. 450 dersliği bu yıl tamamlayarak eğitim öğretime sunuyoruz. Yaptığımız protokol sayısına gelince başbakanımız teşrifinde 18 hayırsever işadamımıza belge vermiştik, bu protokolle şu ana kadar toplam 19 protokol yaptığımızı söyleyebiliriz." diye konuştu.

Kampus okullarla da ilgili bilgiler veren Kocatepe, il genelinde bu bağlamda 7 kampus planlaması yapıldığını kaydetti. Kahramanmaraş'ın projenin uygulandığı 20 ilden biri olduğunu anımsatan Kocatepe, şöyle konuştu:

"7 adet kampus planlaması var bu okulların toplamı bin 92 derslik. Ayrıca bu okullar biraz daha meskun mahalden dışarıda olacak ve böylelikle ilköğretimleri de daha merkezi yerlerde yapma şansını elde edeceğiz. Biz bu konuda arsa temin çalışmalarını yürütüyoruz. Diğer illere göre şanslıyız. Temin konusunda daha iyiyiz. Şu anda tespit ettiğimiz arsalar var. İl merkezinde bu bağlamda 3 kampus yapılacak. Diğer yandan Türkoğlu, Göksun Afşin ve Elbistan ilçelerimizde de birer kampus olacak."

Törende konuşan ETSO Başkanı Mustafa Paksoy'da eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti. Paksoy, "Çünkü bir ülkenin gelişmesinde eğitimin çok büyük önemi var. Ayrıca OSB konusunda bize Çiçek köyü halkı ve muhtarı bize büyük yardımlarda bulundu. Ona karşılık bu ilköğretim okulunu yapıp teslim etmek istiyoruz. Muhtarımıza ve köylülerimize çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve ETSO Meclis Başkanı Nurittin Köker'in katıldığı tören imzaların atılmasıyla son buldu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Elbistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title