Haberler

Eskişehir'de Emekli Bir Binbaşının Çok Sayıda Silah ve Patlayıcı Maddeyle Yakalanması

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarılan Emekli Bir Binbaşının Polisin Düzenlediği Operasyonda Çok Sayıda Silah ve Patlayıcı Maddeyle Yakalanması Olayı ile İlgili Olarak, "Türk Devleti; Nizam, Hukuk Dışına Çıkan Herkesten Hukuk Çerçevesinde Hesabını Soracaktır" Dedi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, hakkında tutuklama kararı çıkarılan emekli bir binbaşının polisin düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve patlayıcı maddeyle yakalanması olayı ile ilgili olarak, "Türk devleti; nizam, hukuk dışına çıkan herkesten hukuk çerçevesinde hesabını soracaktır" dedi.

Vali Kadir Çalışıcı, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk devleti; nizam, hukuk dışına çıkan herkesten, hukuk çerçevesinde hesabını soracaktır. Herkes yaptığı fiilin cezasını çekecektir. Başka konular var. Kamuoyu bir çoğunu biliyor, basından takip ediyor. Çeşitli bağlantılar var tabi. Soruşturma devam ettiği ve yargı safhası olduğu için insanlara kesin yargı hükmü olmadan bir şey diyemiyoruz. Ciddi malzemeler, ciddi patlayıcılar, ciddi bilgi ve belgeler var" diye konuştu.

Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, aranan kişiden ele geçirilen malzemeler arasında çok miktarda silah, mühimmat, patlayıcı maddeler ile gizlilik derecesi olan bilgi ve belgeler olduğunu kaydederek, "Malzemeler tek evden, tek odadan alındı. Şuanda operasyon bitti. Bizden bir kişi istenmişti, o şahıs alındı. Malzemelerle birlikte İstanbul polisine teslim edildi. Sözkonusu kişiyi Eskişehirli olması, Eskişehir'de bulunması sebebiyle burada aldık" açıklamasını yaptı.

Bu arada, zanlı F.E.'nin annesinin evinde ele geçirilen malzemelerin, 1 adet kaleşnikof marka otomatik silah, 1 adet kanas marka silah ve dürbünü, 1 adet 7.65 milimetre çapında tabanca ve susturucu, 1 adet el yapımı kesik eski tüfek, 1 adet sustalı bıçak, 12 adet el bombası, 1 adet mavi renkli gaz bombası, TNT patlayıcı, tahrip kalıpları, saniyeli fitiller, 1 adet üzerinde gömme saat bulunan 25 santimlik bıçak, 1 adet demir muşta ve dizüstü bilgisayardan oluştuğu öğrenildi.

Sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderilen emekli binbaşının, bir süre önce İstanbul'un Ümraniye ilçesinde ele geçirilen 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin bir yüzbaşının da gözaltına alındığı olayla bağlantısı olduğu iddia edildi.

(OÖ-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title