Haberler

Erzurum: Erzurum'da Zurnacı Kıtlığı

Erzurum'da Bar Ekiplerine Çalabilecek Davul ve Zurnacı Bulmakta Güçlük Çeken Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kurs Açtı. 2 Ay Kursa Katılacak Olan Kursiyerlere, Asgari Ücretle İstihdam İmkanı Sağlanabilecek.

Erzurum'da bar ekiplerine çalabilecek davul ve zurnacı bulmakta güçlük çeken Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kurs açtı. 2 ay kursa katılacak olan kursiyerlere, asgari ücretle istihdam imkanı sağlanabilecek.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Çağlar, Erzurum erkek ve kadın bar ekiplerinde zurna çalabilecek kişi bulamadıklarından yakınarak, zurnacı ve davulcuları yetiştirmek için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs düzenlediklerini söyledi. Çağlar, 3 ay sürecek olan ve 300 saatlik eğitimi alan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde sigortalı ve asgari ücret üzerinden iş imkanı da sağlayabileceklerini belirtti. Davulcudan ziyade zurnacı probleminin had safhada olduğunu kaydeden Çağlar, yanlızca zurna değil, tüm nefesli sazları kullanabilecek kişilere ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Kursa katılmak isteyen kişilerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmasını isteyen Çağlar, kursun Aralık ayı başından itibaren başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title