Haberler

Erzincan: Erzincan'da Yeşile Yatırım

- Erzincan İl Genel Meclis Başkanlığı'nca Tarıma El Verişli Araziler Dışındaki Kırsal Bölgelerde Toprağın Korunması ve Erozyonun Önlenmesi İçin Ağaçlandırma Projesi Hayata Geçiriliyor.

- Erzincan İl Genel Meclis Başkanlığı'nca tarıma el verişli araziler dışındaki kırsal bölgelerde toprağın korunması ve erozyonun önlenmesi için ağaçlandırma projesi hayata geçiriliyor.

Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Rıdvan Aydemir, yaptığı açıklamada, şehrin tarıma elverişli ekilebilir alanları dışındaki kırsal bölgelerinin ağaçlandırılması maksadıyla Erzincan İl Genel Meclisi olarak Erzincan'da böyle bir çalışma için 2007 yılı bütcesine 100 bin YTL kaynak konulduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmaların temelinde Erzincan halkının daha çağdaş bir ortamda yaşamını sürdürebilmesinin yattığını vurgulayan Rıdvan Aydemir,"Bu bağlamda bazı kamu kuruluşları, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Konutanlığı ve sivil toplum örgütleriyle gerekli görüşmeler yapılmış olup kendilerine tahsis edilecek alanlarda kendi isimlerinin verileceği ormanlık alanların oluşturulması uygun görülmüştür. Bölgenin iklim ve toprak yapısına göre tahlillerin yapılıp uygun olan ağaç türlerinin tesbit edilmesi sonrası dikimi yapılacaktır. Aynı zamanda bölge arıcılığına destek olunması açısından da akasya fidanı dikimi ve badem tohumu ekimine önem verilecektir. Zaten son yıllarda ilimizde kapmızın önü kirlenir diye akasya ve dut ağaçlarını yok ettik. Şimdilerde ise hakiki arı balı yerine şeker balı, doğal pekmez yerine de nişasta karışımı pekmez veya pestile mahkum edildik."dedi.

(BA.İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title