Haberler

Ergin ve Bağış'tan İngiltere Büyükelçisine AB Eleştirisi (2)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Trabzon'da Gülbahar Hatun Camisi ve Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti.

Ayasofya'da NAMAZ KILDI

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Trabzon'da Gülbahar Hatun Camisi ve Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti. Daha sonra Ayasofya Camisi'ne geçen Bağış, burada binanın tarihi değeriyle ilgili bilgi aldı. Gazetecilerin dışarı çıkarılmasının ardından Ayasofya camisinde namaz kılan Bağış, daha sonra bahçede gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bağış bir gazetecinin, Ayvalık'ta okul bahçesinde fotoğrafı çekilen tesettürlü öğretmenle ilgili sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

"'Millet neyse vekili o olmalıdır' dediği için anayasa mahkemesinde yargılanmış siyasetçiyim. Bu ülkede hiçbirimizin diğerinin kılık kıyafetine karışma hakkımız olmadığına inanıyorum. Yine aynı iddianamede, partimin kapatılmaya çalışıldığı davanın iddianamesinde, 'başörtü kullanma özgürlüğünü mini etek kullanma özgürlüğü kadar önemsiyorum' dediğim için yargılanmıştım. Kıyafet ifade özgürlüğü ise, insanların kendilerini diledikleri gibi ifade edebilmelerinin önü açılmalıdır. Ne başörtülü bir vatandaşımız mini etekli bir vatandaşımızın kıyafetine karışabilmelidir, ne de tersi olmalıdır. Yıllarca bu ülkede sadece başörtüsünden dolayı üniversite eğitiminden mahrum edilmiş milyonlarca genç kız sorunlar yaşadı. Ama bunu sadece inanç özgürlüğüne karşı ayrımcılık olarak değerlendirilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu aslında çok ciddi bir cinsiyet ayrımcılığıydı. Çünkü o engellenen kızlarla aynı yaşam tarzına, düşüncelere sahip erkek öğrencilere ayrımcılık yapılmadı. Toplumun her kesiminin kendisini ülkenin eşit vatandaşı hissedebilmesi önemlidir. Bu süreçte hiç kimsenin kendini ötekileştirilmiş hissetmeden, herkesin özgürce yaşayabildiği, devletin kimsenin kılık kıyafetine, yediğine içtiğine, okuduğu kitaba karışmadığı, gerçekten demokratik standartlara sahip bir ülke için çabalıyoruz."

GÜNEY KIBRIS'TAN DİREKT UÇUŞA YEŞİL IŞIK

Egemen Bağış, Trabzonspor'un Apollon Limassol deplasmanına giderken Güney Kıbrıs'a direkt uçtuğunu, aynı uygulamanın rakip takım için de yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün vereceği bir karardır. Ama benim düşüncem Apollon direkt uçmak istiyorsa, onlara o hassasiyeti, o kolaylığı göstermekte bence bir mahsur yok. Türk konukseverliğini görsünler, buyursunlar gelsinler. Türk insanının sevecenliğini görsünler. Uluslararası hava yollarının KKTC'deki Ercan Havaalanı'na uçmasına itiraz eden Güney Kıbrıs Rum yönetimidir. Biz diyoruz ki, 'Air France, British Airways veya Lutfhansa gibi havayolu şirketleri Ercan'a tarifeli seferlere başlasınlar.' Biz Türkiye olarak bütün hava sahamızı, hava ve deniz limanlarımızı Güney Kıbrıslılara açarız."

Bağış daha sonra Trabzon Havalimanı'na geçerek özel uçakla kentten ayrıldı. Trabzon'da inşaatı tamamlanmak üzere olan Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de tarifeli uçakla Ankara'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Güney Kıbrıs Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title