Haberler

Ergani Kaymakamı Ünlü, Ankara'daki Temaslarını Anlattı

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, İlçenin Sorunlarıyla İlgili Bir Dizi Temaslarda Bulunmak Üzere Gittiği Ankara'dan Dönüşte Açıklamalarda Bulundu.

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, ilçenin sorunlarıyla ilgili bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara'dan dönüşte açıklamalarda bulundu.

İlçenin önemli dinamiklerinden olan tarımın canlandırılması amacıyla hayata geçirilmesi düşünülen ''Tarım Köy Projesi'' için Ankara'da çeşitli girişimlerde bulunduğunu ifade eden Kaymakam Ünlü, Ergani'de ilk kez uygulanacak olan projeyle şartları uyan çiftçilere ahırlı konutlar tahsis edileceğini söyledi. Ünlü, istasyon civarında bulunan 160 dönümlük Hazine arazisine kurulacak projeye 100 çiftçinin dahil edileceğini, çiftçi başına ise 800 metre karelik yer tahsis edileceğini ifade etti.

İlçede yeni yapılacak olan 100 yataklı devlet hastanesi projesinin hayata geçirilmesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile sorun yaşandığını belirten Kaymakam Ünlü, TOKİ'ye 23 milyon YTL değerinde hazine arazisi tahsisi için ilçede yer arayışına girdiklerini, bu değere tekabül eden yer bulunamadığı takdirde Sağlık Bakanlığı'nın 2008 bütçesinden TOKİ'ye ödenek aktarılmasını bekleyeceklerini söyledi.

Hükümet Konağı binası için Meclis'te görüşmeleri devam eden Kültür Bakanlığı bütçesinin kabul edilmesinden sonra gerekli ödeneğin çıkmasını beklediklerini ifade eden Kaymakam Ünlü, tahsisi yapılan projenin hayata geçirilmesi için gerekli 500 bin YTL'lik ödeneğin çıkması yolunda Diyarbakır Milletvekili Osman Aslan'ın büyük gayret gösterdiğini söyledi. İlçe kapalı spor salonunun sorunlarının takip edilmesi için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nde yapılan görüşmeler neticesinde kapalı spor salonuna müdür

ataması yapılacağını kaydeden Ünlü, ilçe stadyumunun çimlendirilmesi için ek ödenek talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

(ET-ZG-CMH-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title