Haberler

Ereğli'den Kısa Kısa

Ereğli Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumu tamamlandı.

Ereğli Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumu tamamlandı.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

Uysal, burada yaptığı konuşmada, ilçe genelinde belediye tarafından sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler vererek, hava şartlarının elverdiği sürece asfalt dökümünün süreceğini söyledi.

İlçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarına yer tahsisi konusunda destek olacaklarını anlatan Uysal, "Şehit aileleri, LÖSEV ve engelli aileleri için yer tahsisi çalışması yapıyoruz. Bu vatandaşlarımıza destek olacağımızı, yer tahsisinde bulunacağımızı söylemiştik. Önümüzdeki günlerde LÖSEV'e, şehit ailelerine ve engelli kardeşlerimizin de bu yıl bitmeden sıkıntılarını ortadan kaldıracağız." dedi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Ereğli Belediyesi tarafından "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla kedi ve köpeklere ücretsiz aşı yapılmasının yanı sıra mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Süleymanlar Mahallesi'nde bulunan hizmet binasında kedi ve köpekler için kuduz aşısı uyguladı. Hayvanları koruma kanunu hükümleri gereğince mikroçip takıldı.

Veteriner İşleri Müdür Vekili Veteriner Erdal Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanseverlerin etkinliğe ilgi göstermesinden memnun olduklarını belirtti.

Etkinliğe 35 köpek ve 25 kedinin geldiğini dile getiren Terzi, "Sevimli dostlara kuduz aşılarını yaptık, kimliklendirme amacıyla mikroçip uyguladık. Böylelikle vatandaşlara hizmetimizi sağlamış olduk. Gösterilen tepkilerden mutlu olduk. Hayvanseverler, belediyemizin böyle bir hizmet sunmasından dolayı duydukları memnuniyeti ilettiler." diye konuştu.

Etkinliğe katılarak 2 yaşındaki "Zeus" isimle Rottweiler cinsi köpeğine mikroçip taktıracağını anlatan Yaşar Kural ise Ereğli Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Sağolsun Ereğli Belediyesi, 4 Ekim günü nedeniyle bize böyle bir hizmet sundu. Belediyenin böyle güzel etkinlikleri oluyor. Köpeğime mikroçip taktıracağım. Bu etkinliklerin devamını da bekliyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Uysal AKM Politika Güncel Haberler

title