Haberler

Erdoğan: "Silahlara İlişkin Durum Yeni Değil"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bölücü Terör Örgütü PKK'nın Elindeki Ağır Silahlara İlişkin Olarak, 'Bu Çok Yeni Bir Durum Değildir, İnternet Sitelerinde Geçmişte Yer Aldı. Ama Çalıntı Olur, Ama Şu Olur. Yani Oradaki Terör Örgütünün, Onların Tüm Bu Ağır Silahların Üzerinde Nasıl Eğitim Aldıklarını Gösterdiklerine Dair Bizim Medyamızda da Bunlar Zaman Zaman Yer Aldı. İnternet Sitelerinde Yer Almış Olan Resimler' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK'nın elindeki ağır silahlara ilişkin olarak, ''Bu çok yeni bir durum değildir, internet sitelerinde geçmişte yer aldı. Ama çalıntı olur, ama şu olur. Yani oradaki terör örgütünün, onların tüm bu ağır silahların üzerinde nasıl eğitim aldıklarını gösterdiklerine dair bizim medyamızda da bunlar zaman zaman yer aldı. İnternet sitelerinde yer almış olan resimler'' dedi.

New York'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan ABD Başkanı George W. Bush ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile ayrı ayrı görüşmeler yaptığını da bildirdi.

Irak ile terörizmle mücadele kapsamında yapılan anlaşmayla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Yapılan anlaşma bir bölücü terör örgütüne yönelik bir anlaşma değil, tüm bölücü örgütleri kapsayan bir güvenlik anlaşmasıdır. Bunun başlığını önce iyi koyalım ve bu konuya yönelik olarak da anlaşma gayet detaydır. Bu anlaşmada bundan böyle taraf ülkeler kesinlikle kendi ülkelerinde herhangi bir terör örgütünün kurulmasına, bir siyasi yapılanmayla müşterek çalışma içerisine girmesine, onlara mali imkanlar sağlanmasına, destekler sağlanmasına, buna benzer birçok konuda detaylandırma yapmak suretiyle fırsat vermeyeceklerini teyit etmişlerdir. Esas olan bu anlaşmaya sadakattir, bunu da tabii ki zaman gösterecektir.''

Bir gazetecinin Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile yaptığı görüşme konusunda daha geniş bilgi istemesi üzerine Erdoğan şunları söyledi:

''Bir gazeteci olarak ben sizin 'bilgimiz olmadı' demenizi doğru buluyorum. Doğru olan budur ama maşallah bazı köşe yazarlarının bilgisi olmuş... Onlar, hiç konuşulmayan, görüşülmeyen Sayın Sarkozy'nin ifade etmediği sözleri, benim konuşmadığım sözleri konuşulmuş gibi kendi köşelerinde yazıyorlar. Herhalde bunlara Türkiye'de 'yalancı' denir.''

Erdoğan, Sarkozy ile yaptıkları görüşmenin çok çok verimli geçtiğini belirterek, ''Görüşmede başlık olarak söylüyorum Fransa, Türkiye'nin AB'ye girme sürecini destekleyeceği istikametindedir. Ve daha önce Fransada'ki mecliste alınmış olan karar noktasında da süreçte bunu da göreceksiniz, bunda da çok olumlu bir yaklaşım söz konusu. Aramızda geçen şey budur ve ikili münasebetlerimiz noktasında öyle orada yazıldığı, çizildiği gibi şeyler asla söz konusu değildir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title